Stå ut?

Igår fick jag en ångestdagbok (hundraartonde försöket med papper jag ska ta med mig hem och fylla i?) och fick återigen inse att jag inte har en normal vardag och att jag inte mår bra. Jag har bara vant mig. Det var symptom på panikattack/ångest uppradade och jag slängde ett öga på pappret och konstaterade för min samtalskontakt att ja, vaddå.. jag upplever väl minst tre av dom här bara av att gå in i vårt minililla köpcentrum här hemma. Prickar av ett gäng om jag sätter mig på en buss. Ännu ett par om jag ska ringa ett telefonsamtal. Många dagar uppfyller jag flera av kriterierna bara jag ska ut från hemmet. Jag orkar bara inte riktigt bry mig, eller.. jag ser inte att det inte är normalt att bli yr och ostadig och lätt illamående med lite overklighetskänsla om man går och handlar. Det är ju så min vardag har varit så länge att jag inte minns annat. Inte vet hur det känns att inte leva med det. Det där är liksom inte ångest att säga något om för mig. Därför har jag aldrig nämnt det för min samtalskontakt.


Igår hade jag en två timmars gråtattack i sängen. Det räcker nu. Jag har gått upp sjutton kilo sen årsskiftet. En del av dom var nödvändigt men många av dom senaste är inte det. Jag växer ur kläder jag haft i flera år och jag har fasen inte råd med det och jag har banne mig ingen lust med det heller. Jag tror inte på förklaringen med genetisk vikt. Varför skulle den helt plötsligt ligga typ tio kilo över den vikt jag legat på annars som frisk och fullt ätande? Jag tycker scä är oförstående och rent utav småelaka när det enda jag bemötande jag får är den där harrangen om att alla är rädda för att sluta gå upp och att min kropp minsann vet bäst själv vad som är en bra vikt. För mig är det inte en "kanske-om-rädsla", för mig är det ren och skär verklighet. Jag går upp, går upp och sen går jag upp lite till. Inga tecken på avstannande. Jag hetsäter inte. Jag tränar mellan fem och sju pass i veckan. Jag går upp.

Jag vet inte vad jag ska göra. För mig är lösningen att äta mindre, det enda jag ser framför mig är hur jag ska leva resten av mitt liv på diet för att inte bli överviktig för jag orkar inte träna mer. Jag tar slut då. Jag älskar mat. Jag står bara inte ut med det här. På riktigt.


Kommentarer
Postat av: Twiggy

du måste ju tänka på att muskler väger mer än fett och om du tränar så mycket så är det klart att du kommer gå upp.



Hoppas det går bättre med din tvätt än vad min gjorde. Inget blev torrt utan igår fick vi försöka hänga upp allt i lägenheten. Kul att det var en dag då vi tvättat lakan och sådant också!! MORRRR

2011-04-07 @ 13:13:27
URL: http://twiggyrosablingbling.blogg.se/
Postat av: Julia

ät. Sluta inte äta det hjälper dig inte.

kram

2011-04-07 @ 14:37:01
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: Elin

Papper, papper, papper. Har massor att fylla i jag också - dock blir det att jag fyller för tre dagar samtidigt. Inte särskilt givande, men psykologen tycker att det är bra, mest för sin egen skull skulle jag tro, att ha på papper vad som händer ger dom lite bekräftelse. Patetiskt, men inom myndigheter fungerar det nog så. Är dock ledsen, om du redan provat det är det kanske inte rätt läge att börja med något sånt, med tanke på hur du mår.

Är EXAKT så jag har det med. Handla på ICA tar en havtimme för jag hamnar i ett hörn vid mejeri. Jag ser inte priserna på yoghurten, jag hör inte den totala kostnaden i kassan. På bussen kommer jag tre hållplatser, hoppar av, får vänta på nästa och göra så tre gånger för att ta mig till en plats som borde ta 20 minuter. För mig på bussen tar det nästan en timme.

har du alltid haft svårt för att vara med mycket folk?

har du stora problem med ryggen? Vad har du lyckats göra med den då?

Jo. Kroppen dör lite varje gång vi övertränar, men varje gång vi inte tränar väntar ångesten där. Om du känner att du vill gå ner och börjar göra det, kmmer du kunna sluta gå ner när du är vid den vikt du var förut?

kramar

2011-04-07 @ 14:45:03
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Elin

Det är det som är problemet - humöret och måendet kan gå från botten till toppen och särskilt tvärtom - man ramlar fort.



Fattar inte att det ska vara så svårt, ändå sitter vi här och det är inte konstigt att vi dampar sönder bland mycket folk. Blir så rörigt i huvudet. Man tror man ska dö varje gång någon rör vid en.



Kanske bra? Hellre några kilo för mycket än för lite? Om man vill tänka friskt i alla fall.

Vad gör du idag?

kramar

2011-04-07 @ 15:18:52
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Twiggy

Är det du som ser "dallret" eller är det äs som säger att det finns där fast det inte gör det?

2011-04-07 @ 15:32:26
URL: http://twiggyrosablingbling.blogg.se/
Postat av: Twiggy

Visst är det frustrerande när folk säger och skriver att det bara är lögn det du ser och känner. För det ser ju inte hur du kämpar med att ta på dej kläderna, knäppa byxorna osv. Samma sak här. Det är inte bara en känsla att jag gått upp i vikt för jag upplever samma verklighet som du. Magen sstår ut mer än vanligt, det är extra fett på höfterna, gäddhänget är dallrigare än vanligt och insidan av låren ska vi inte tala om:( Jag överväger faktiskt fettsugning nu, så illa är det för mej. Och då blir jag så arg när en del bara tror att det är hjärnan som bråkar.



Tänker på dej!

2011-04-07 @ 15:39:05
URL: http://twiggyrosablingbling.blogg.se/
Postat av: Julia

ät normalt och träna normalt !

balans.

2011-04-07 @ 16:31:52
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: Julia

Äter du för mycket eller varför går du upp ?

2011-04-07 @ 16:44:01
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: camilla

Åå du har så rätt, vill ju undvika sjukhus till varje pris. De konstiga e att även om man vet att kompensation verkligen bara gör allt sämre så är tankarna dit så starka. Det är verkligen helt otroligt hur starka tankar kan bli eller hur? men jag har klarat hela dagen hittills utan kompensation:D även om tankarna flugit dit många ggr.



åå gumman jag tror absolut inte att det du själv ser i spegeln stämmer men jag kan ju inte tvinga dig till o lägga ut bild..



Haha men vad härligt :P hade också behövt gå på något sådant:P ja e stel som en pinne xD ska du fortsätta gå på det?



Hur har din dag vart idag?kram

2011-04-07 @ 18:06:58
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Twiggy

Mm, men en del har ju så svårt för att gå upp, men jag rasar upp snabbt som sjutton:( orättvist

2011-04-07 @ 21:01:57
URL: http://twiggyrosablingbling.blogg.se/
Postat av: astrid

det värsta är när ångest och panik blir en del av ens vardag så man inte tänker på att de finns där liksom.. jag förstår din rädsla där, vet inte vad jag ska säga för att lugna dig, för jag har ingen aning :/

kram, tänker på dig!

2011-04-07 @ 21:49:57
URL: http://astridsvisdomar.blogg.se/
Postat av: Julia

Tack !



Ah okej.

Men släng den och ät så du är nöjd eller jag vet inte, kan du lyssna på din kropp utan att svälta helt ?

2011-04-08 @ 07:19:49
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: camilla

Ja eller hur, så jäkla knepig sukdom bara! :/



Haha men du har åtminstone muskler :D jag vill med ha det :D längtar till jag får börja köra friidrott igen :D



Ja men visst e de så, man ska inte förbjuda sig någonting, då blir ju suget på det bara värre:O har du testat de där chokladerna än förresten?:P haha



Vad ska du hitta på idag? :)

2011-04-08 @ 07:46:14
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Twiggy

Tänk vad mycket bättre kroppen skulle ha mått om man aldrig någonsin hade börjat tramsa med maten:(

2011-04-08 @ 12:04:14
URL: http://twiggyrosablingbling.blogg.se/
Postat av: Julia

Tack !



Ah usch dåå aa vet inte riktigt vad jag ska säga då..



aaa har ändrat det nu, tack för att du sa till !

Hoppas de blev bättre ? :)



2011-04-08 @ 12:34:29
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: HannaFindus

Åh, jag gillar verkligen inte sådana papper... det blir mest bara att man får svart på vitt framför sig hur pissigt man har det (detta i sin egen handstil). Men det klart, det kanske behövs också.

Varför vill de att du fyller i den egentligen?

2011-04-08 @ 13:53:51
URL: http://nattstad.se/HannaFindus
Postat av: Elin

Det kan jag i och för hålla med om, man kan ogilla sin kropp utan att vara helt sjuk. Men ja, man mår ju bättre av att tycka att sig själv duger. Och försöka intala sig att det visst inte är utseendet som betyder allt.

Jag försöker överleva, det är det största och det enda jobb som är just nu. Klarar inte så mycket mer.

Får du springa hur mycket du vill? Springer du kort och snabbt eller längre och långsammare - vad trivs du bäst med?

Hur ser helgen ut?

kramar

2011-04-08 @ 19:15:40
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: camilla

Du har säkert en hel del muskler eftersom du tränar så :D åå de e så snyggt med muskler, vill också ha de haha :) har du alltid hållt på med idrott? :)



Har du haft det bra idag?

Jag har haft det kanon i gbg :) nu mumsar jag glass :D

2011-04-08 @ 19:25:47
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Linn

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet verkligen inte vad jag ska säga för jag är totalt mållös och det är inte ofta det händer. Jag förstår din outhärdliga plågsamma panik. Jag kan känna din rädsla och din frustration över att ingen lyssnar ingen bryr sig ingen säger någonting annat än att "alla är rädda för att aldrig sluta gå upp".

Och jag vet inte vad jag bör säga, för jag vill så gärna trösta, eller i alléfall komma med ett råd som skulle kunna vara användbart på någe sätt. Men det står lite stilla i huvudet. Har du funderat på att vända dig till någon annan klinik än just scä för att se om dom kanske lyssnar bättre? typ mando, capio?

var snäll mot dig.

2011-04-09 @ 22:57:07
URL: http://sangviniska.blogg.se/
Postat av: astrid

Hur har du haft det i helgen nu då? :) kram

2011-04-10 @ 09:06:48
URL: http://astridsvisdomar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0