Matschema

Fick anonym fråga om mitt matschema, det ser väl ut som dom flesta andras. Frukost är gröt eller fil/yoghurt med frukt eller sylt på. En mjuk macka till. Lunch och middag är tallriksmodellen med ca mängderna 2 dl ris/pasta eller 3 potatisar och åtta "kött"bullar eller 2 dl sås (typ grytor och sånt). Mellanmålen tre gånger om dagen är en mjuk macka med pålägg och ett glas mjölk eller motsvarande. Inga näringsdrycker (behövs ju inte direkt) och en viktökning på (i snitt) drygt 1,5 kg i veckan.

Vad mer har jag att säga? Inget. Det är kolsvart. Igår.. var jag hungrig, riktigt hungrig när jag skulle äta mellanmål. Travade in på coop och börjar leta efter något som kan ge mig så mycket mättnad per kalori som möjligt. Det slutade med att jag åt riktigt kolsvart rågbröd utan pålägg. Snälla scä hjälp mig.

Kommentarer
Postat av: bettina

te är nog gott speciellt på vintern. men jag drack för mycket te på våren då jag mådde sämst så de smakerna klarar jag inte av att dricka... för mycket minnen liksom... men jag gillar te mest då jag sätter honung dit, men det har varit svårt pga anorexin..



hur går det med dej förresten?

2011-01-27 @ 22:50:03
URL: http://slapploss.blogg.se/
Postat av: Emelie

jag tror du missuppfattat mitt inlägg.

2011-01-28 @ 09:54:50
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Emelie

Att du inte förstod min gestaltning av den nyktra anorektikern.



Det handlar inte om beteendet. Det handlar om tänkandet. Att inte våga, men hävda att man inte "vill".

2011-01-28 @ 10:23:36
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Cilla

Kämpa på! <3

2011-01-28 @ 10:31:53
URL: http://bloodysabbath.blogg.se/
Postat av: Emelie

Äsch.. Det var bara inte alls det som var poängen.

2011-01-28 @ 10:33:55
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Minna

Låter helt stört med mötesgrejen. Men jag vet hur det kan vara. Fk o soc har velat haft möte med min psykläkare, som jag typ aldrig träffar numer men som står som min ansvariga. Hopplöst att hitta en tid, och sen helt värdelöst för hon säger totalt fel saker och är liksom kvar i sånt som hände för fem år sen. Man blir galen på systemet.

När jag kom till scä första gången så var jag på behandlingshem, o det var de som puttade dit mig o såg till att det blev möte. Hade tur med det.



Aha, då fattar jag. Trodde att du hade mått dåligt av veg-mat el så. Tror att du redan vet portionerna egentligen? Åtta falafel, två qornfiléer el biffar.



Det där med hunger, jag märker stor skillnad beroende på hur mycket protein jag äter på en dag. Har inte tänkt på det förut så mycket. Men äter jag pasta och tomatsås till lunch så är jag hungrig hela dan, hur mycket annat jag än stoppar i mig. Men äter jag tillräckligt med qorn och bönor, så är det skillnad. Jag är rätt kass på protiendelen men skärper mig nu. Jag får också panik av att vara hungrig hela tiden.

2011-01-28 @ 13:15:15
URL: http://krossaanorexin.blogaholic.se
Postat av: F

Mat ÄR godare än godis, i nio fall av tio! Och då måste det tionde fallet bestå av något extremt gott godis. Jag tycker egentligen inte att godis är speciellt gott, ändå är det något som jag ibland lättare tar en bit av än en tugga av en potatis liksom. Konstigt det där.



Visst blir man galen av att vänta! Och haha, baka är precis vad jag gör när jag läser din kommentar. Blev en jättegod filmjölkslimpa med torkad frukt och frön.



Jag hoppas verkligen du får komma till scä snart. Som sagt är det helt sjukt att de bara släpper iväg någon från slutenvård till att stå mellan två kontakter. Inte okej! Det här är faktiskt första gången under min sjudomstid som jag upplever att de verkligen inte lyssnar nog till sina patienter. Vet inte hur många gånger både jag och min mamma ringt till capio de senaste veckorna. Ändå blir det alltid samma frågor och svar, samtal efter samtal, suck.



Vad roligt! Hur gammal är du? Hur länge har du varit gift? Känner du att din man kan förstå din problematik?

2011-01-28 @ 13:54:32
URL: http://flygast.blogg.se/
Postat av: bettina

jag har aldrig prövat med mjölk i te ;p



precis.. jag vet inte om jag skall vara arg eller ledsen. jag är åtminstone så besviken och sårad.. det känns så illa :(



jag tänker faktiskt inte när jag skriver att vi i finlandsvenskan har lite annorlunda ord och utryck osv :D men kul att du gillar det ;p

2011-01-28 @ 15:21:20
URL: http://slapploss.blogg.se/
Postat av: Cilla

Sv: Jo precis, är bara att se om man lagar en gryta hemma egentligen. Man använder kanske 1,5 dl mjölk eller matgrädde och 1 l vatten. När man tittar på det sen ser det ju ut som massa grädde eller sås men är ju bara utspätt med vatten :)

2011-01-28 @ 16:49:04
URL: http://bloodysabbath.blogg.se/
Postat av: Lillfia

Är du helt vegetarian eller äter du ägg? Ägg är mättande, väldigt näringsrikt och ger ganska få kalorier. Prova att äta ett ägg och kanske lite keso till mellanmål, det brukar funka ganska bra för mig (om jag äter ganska sakta, annars blir jag inte mätt alls). Min behandlare sa att jag är alldeles för rädd för fett och även äter lite för dåligt med protein och därför blir jag inte mätt fast jag tycker att jag äter jättemycket. Det stämmer nog, för när jag försöker mig på att göra maten lite fetare och med en större andel protein så behöver jag inte ta en extra portion (som jag känner att jag skulle behöva ibland annars, men inte alltid vågar) och jag blir inte sugen på annat lika snabbt igen. Vet hur det är att vara hungrig trots matschema, det känns så fel liksom men man msåte väl lära sig att äta tills kroppen blir nöjd så småningom.

2011-01-28 @ 19:13:13
Postat av: sandra

nää de är de inte:D jag åt två:O

ååh :(

2011-01-28 @ 21:58:32
URL: http://tunnare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0