Glaskross

Idag gör allt ont. Som att ha krossat glas i själen. Det är där mitt i som det bara skär vid varje andetag (och däremellan). Jag försöker finnas kvar och inser att det är så här det är.


Kommentarer
Postat av: Lillan

Aa, smultron är tusen ggr bättre än jordgubbar iallafall:)

2011-07-16 @ 13:31:33
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag kommer till Stockholm imorgon och stannar nog en vecka. Kanske blir något då, fast jag vet inte riktigt vilka planer jag har ;) Hur ser din vecka ut?

2011-07-16 @ 14:53:50
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Julia

Det får göra ont det är okej .

kram

2011-07-16 @ 19:43:30
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: [kampen tillbaka]

Stor varm bamse kram.



sv; håller som du,innerligt trött på det!

sjukt,galet,stört,katastrof .



Ja,jag blev genast glad när jag lekte med bollen,det har längesen!

2011-07-16 @ 20:16:58
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se/
Postat av: Julia

klart det gör!

men stå ut för det blir lättare, du är stark.

kram!

2011-07-16 @ 20:58:11
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: Julia

sv:

det var mindre kul att höra.. det är ju inget man "ska" vänja sig vid. Det kan inte bli bättre på ngt sätt då ? Men du kan typ hantera det bättre är det de du menar? för det känner jag igen mig att jag vet bättre hur jag ska göra lixom..



joo verkligen

2011-07-16 @ 21:16:08
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: Lillan

Hjortron är jag inte förtjust i alls. Tycker att det är riktigt äckligt hihi. Jordgubbar gillade jag förr, men nu tycker jag alltid att man lyckas få tag i sådana som bara smakar vatten och då kan det ju kvitta:(

2011-07-16 @ 23:09:00
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: camilla

Hur mår du idag?:)

2011-07-17 @ 07:55:16
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

Stor kram!! Hoppas du mår bättre idag!

2011-07-17 @ 11:56:40
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Lillan

Mamma hade bara svarta vinbär i sin trädgård och krusbärsbuskar hade hon inte. Dessa växer inte i skogen väl? Nja, lingonen kommer väl senare.



Mums för choklad;) Du var ju en sådan där riktigt chokladälskare väl, dyr, fin choklad. Eller äter du typ marabou och sådant också?:)

2011-07-17 @ 14:33:50
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

svar: Alla är timanställda på mitt jobb, därför varierar veckorna mycket. Denna vecka är det 5 fulla arbetsdagar = heltid. Nästa vecka jobbar jag "bara" 4 dagar.



Arbetsträningen har varit 8 timmar i veckan, alltså bara en sjättedels heltid.. Men nu är den slut och jag ska tillbaka med min timanställning. Men som sagt, veckorna varierar mycket. Nu är det heltid nästa vecka men om tex 4 veckor jobbar jag bara 1 dag..

2011-07-17 @ 14:53:53
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: camilla

Jo när de kommer till choklad har jag intget slut xD kan äta hur mkt som helst:O inte alltid så bra då de resulterar i illamående efteråt men de e smällar man får ta^^



Med mig är de ganska bra:)sitter o myser i regnet och njuter av att de e helg haha^^ har ingen lust med jobb just nu, speciellt inte eftersom jag ser att de ska regna hela veckan:P

Vad har du för planer kommande vecka?:)

2011-07-17 @ 15:07:48
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

svar: Egentligen är det Sverige som har bestämt det här.. Allt är väldigt rörigt men anledningen till att det blir såhär är Sveriges regler för hur sjukskrivning ska se ut...



Jag ska försöka förklara för dig varför allt är så dumt!! Om reglerna hade varit annorlunda hade jag antagligen kunnat komma in och jobba lååångt innan och slutat kosta samhället så mycket pengar, men det fattar inte politikerna.. Såhär ligger det till i alla fall:



Innan jag blev sjukskriven (nov 2010) hade jag en inkomst på ca 12 000 kr i månaden, vilket jag klarade mig bra på. Hade samma utgifter som jag har idag. (lägenhet osv)

Sedan blev jag sjukskriven, och om man INTE är timanställd så får man ju 80 % av sin ord lön. i mitt fall hade det betytt ca 9500 kronor i månaden. Men eftersom jag nu är timanställd har jag fått klara mig på 4000 kronor. (vilket jag såklart inte har lyckats med eftersom jag har lägenhet. Jag har haft föräldrar som kunnat ställa upp vilket jag är så tacksam för när samhället sviker)



Tanken var att jag skulle vara sjukskriven 10 veckor, undertiden jag var inne på en psykavdelning hela vintern, men jag mådde för dåligt för att börja jobba heltid igen men efter dessa 10 veckor pratade jag med försäkringskassan om att börja jobba 25 %. MEN, eftersom jag är timanställd så funkade det inte så.. Jag tjänar ganska bra i timmen eftersom jag jobbade mycket helger och bara kvällar = mycket ob. Genom detta fick jag ihop mina 12000 kr i månaden, men när man slog ut det på TID och inte pengar, så jobbade jag bara ca 20 timmar i veckan och tack vare detta var jag inte försäkrad för mer. OM jag hade kunnat jobba 25 % så skulle jag ju få 25 % från jobbet i lön och 75 % från Försäkringskassan, men när de räknade ut allting så skulle det innebära att jag i månaden fick 500 kronor från försäkringskassan och så min lön på ca 2000. och om jag var 100 & sjukskriven så fick jag nu 4000 kr/mån. Alltså så "tjänade" jag på att vara sjukskriven och någon möjlighet att börja jobba i lugn takt finns inte i min situation, på grund av att hela jävla systemet är fel. Att jag fick mer pengar av att vara sjukskriven istället för att jobba säger ju en hel del hur fel allt är... Sen har man i princip inga rättigheter när man är timanställd vilket också är hemskt. Det funkar bra så länge man är frisk, men blir man sjuk så är det väldiga problem..



I februari försökte jag dock komma tillbaka till jobbet helt igen, men fixade det inte och blev inlåst på en sluten psykiatrisk avdelning, och efter detta kom vi fram till att mitt enda sätt att börja jobba hyfsat lugnt har varit arbetsträningen. Men man får inte arbetsträna mer än 2 månader och nu är det dags att komma tillbaka för mig...



Oj vad långt det här blev, hoppas du förstår lite mer hur det ser ut...



Hur mår du idag?

2011-07-17 @ 15:17:01
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Julia

sv:

Joo de gör ju det.. men mm så svårt detta är. Dumma skit.



Bra att du åt innan du var iväg och klättra !

Jag vet inte varför vi ska känna såhär.. jaa vi vet ju vad som är bra..

2011-07-17 @ 15:39:08
URL: http://somethingyoung.blogg.se/
Postat av: bortavidmolnen

det blir bättre! <3

2011-07-17 @ 19:05:32
URL: http://bortavidmolnen.blogg.se/
Postat av: [kampen tillbaka]

sv; uusch det ädu berättar är hemskt, men rätt så lik bup, har hört att många säger att BUP är bättre.

Men BUP akuten och bup beh.avd är helt olika saker.

Det du berättar om din upplevelse är rätt så lik min, du vet att jag berättat massor på mejlen osv.

Som du säger det är viktigt med trygghet och yttrade man sig något om det och trivdes nu där", så var de på en om hospitalerad osvosv.

Vi fick knappt prata med andra patienter då de genast var där o skällde ut oss.

Istället för att finnas där för oss så var ju sålar den kladdkakan på fikan såååå himla god och alla sprang dit och skratta och hade sig,men nu ska jag ej dra alla över en kam.för där finns mmånga godhjärtade också,men liksom det är hela systemet som är fucked up!



Kanske det är så som du säger,vet ej för jag ej provat och hoppas att jag aldrig blir inlagd på vuxenpsyk,men då ställer jag mig frågan,HUR kan det liksom komma sig att det är så ?? man är ju fotrfarande en människa oavsätt som man är 14 eller 64,precis! denna världen är sjuk..lika sjuk som vården är.

men på den av jag var på var det inte någon förvaring,där försökte de inte jobba så fort på att skriva ut en utan tog lugnt en sak i tagen och påbörrjade en behandling.



ja visst är det :D

2011-07-17 @ 20:37:32
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se/
Postat av: Lillan

Usch ja, julkalenderchoklad är inte speciellt gott nej. Den kan man lika väl hoppa över.



Då får jag snart ge mej ut på lingonjakt:)

2011-07-17 @ 21:51:01
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Lillan

Hur har din helg varit sötan?

2011-07-18 @ 01:20:09
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Lillan

Min helg har bestått av att sova känns det som. Har inte tagit igen mej sedan vi var hemma hos mina föräldrar. Jag blir alltid så trött efter att ha varit där. Typ psykiskt slut. Det tar på krafterna att lee och låtsas att allt är bra:S

Sedan har jag haft ångest och mer ångest. en skiithelg med andra ord. Men det gick att överleva ändå (tyvärr).



Kram

2011-07-18 @ 11:52:04
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Lillan

Precis, om man blir så vansinnigt trött av att träffa sådana man tycker om, hur ska man då någonsin kunna träffa andra?!:S



Jag har också problem att sitta stilla länge. Kikar man på film hemma kan man ju pausa när man vill och rasta av sej själv. Därför går jag inte på bio alls ofta, men nu blir det andra gången på relativt kort tid. Jag ska klara det!

2011-07-18 @ 12:36:25
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Lillan

Tack snälla, jag tror också att det ska gå bra:)

2011-07-18 @ 16:01:40
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: bortavidmolnen

jaa, de borde ju förstå att det sitter i huvudet.. usch på såna persone!

2011-07-18 @ 17:33:44
URL: http://bortavidmolnen.blogg.se/
Postat av: camilla

Exakt, illamående för choklad e ju ett lyxproblem haha:P



ÅÅ då lir de en del cykelutflykter då kanske?:D får hoppas du får behålla denna iaf hehe:P



har din dag vart bra?:D

2011-07-18 @ 18:13:40
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Elin

Jag har egentligen tur. Lite i alla fall, trots att Humlegården suger är den den bästa avdelningen inom psykdivisionen. Du vet ju redan hur hög prioritet psykavd har. Nu har allt skitit sig med mig där i alla fall. Men jag litar på Jenny, hon ringde i alla fall förra sommaren.



Hur gick helgen? Ingen feber längre, så drar mig mot Dalarna och Hofors och farmor och stugan imorgon. Om jag inte blir sämre i natt i alla fall.

Hur går tarnkarna idag?

kramar

2011-07-18 @ 21:40:42
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Lillan

det gick okej med bion. Lite panik sådär när alla ska trängas när man ska gå ut ur salongen, men jag överlevde. Men suck, jag blir så trött efter all spänning som blir i folksamlingar:(

2011-07-18 @ 21:53:07
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

jag önskar Sverige hade fungerat annorlunda. Sänder dig en stor kram vännen, vi får försöka ändå..

2011-07-18 @ 22:11:35
URL: http://jessi91.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0