Alltid ensam

Jag brukar alltid få höra att jag måste bli bättre på att be om hjälp. För nästan jämt så tar jag hand om det själv. Jag orkar inte vara ivägen, inte störa och irritera.

Men så då och då så gör jag det ändå, jag tar sats ända nerifrån tårna och lyckas få fram det där. Att det inte är så bra. Visar upp något av det som finns under och i.

Och varje gång så kommer jag ihåg varför jag inte gör det oftare. För även om jag blir tillsagd att be om hjälp så finns det ingen hjälp att få. Det är fortfarande bara jag och min skit och det är vi överens om. Det är bara jag som kan ändra något, jag vet. Så varför ska jag då be om hjälp?

Man är alltid ensam. Jag måste bara lära mig att komma ihåg det.

Jag har lärt mig när det gäller psykakuten. Fortfarande har jag lite svårt att komma ihåg ibland när det kommer till min samtalskontakt. Igår sa jag som det var. Att allt känns värdelöst. Det betyder inget, jag känner inte. Orkar inte. Som svar, så får jag veta att jag har det där i mig någonstans, det där som gör att det känns värt och meningsfullt. Det har jag säkert men nu har jag inte tillgång till det. Därför känns det bara tomt och torrt och fult. Jag vet inte ens hur och var jag ska börja leta.

Jag har gått vilse i mig själv så många gångar att jag tappat tron och orken. Som om själen vore ett svart hål. Jag vill inte vara vilse, jag är ensam och kall och trött och längtar efter en varm säng.



Jag kan inte hantera att jag inte har en lösning så jag skapar ett problem som har en lösning. Destruktiv. Taffligt försök att få ordning på något i en kaosvärld där inget är lätt, där inget är logiskt och där luften förvandlas till taggtråd.


Sen faller jag fritt och önskar mig någonannastans där stjärnorna alltid lyser och jag aldrig mera fryser ensam i min själv.




Jag mår inte bra. Hjälp.







Kommentarer
Postat av: Emelie

Det var faktiskt riktigt skönt! Mest för att faktiskt få en frisyr på det, och inte ha den "urvuxna" gamla.. Plus att jag ser mycket äldre ut, plus plus!

2011-09-30 @ 10:19:39
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Elin

Du har rätt. Köpt är inte särskilt god. Rydbergs går om man har mycket annat till. Men det mesta i just "kladd"-väg är godare att göra hemma. Majonnäs, olika yoghurt med olika smaker, potatissallad, såser. Gör du eget när du gör såna saker?



Vem av dom tycker det är roligast?



Hur blir helgen?

kramar

2011-09-30 @ 11:58:24
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Elin

På macka md köttbullar?!?! Det är ju det bästa med rödbetssallad! En av få gånger jag äter bröd. Har dock börjat äta lite bröd det sista. Varför äter du inte köttbullar?



Samma här. Är inte så förtjust i kladdig mat. Sås gör mamma alltid själv så äter det för det mesta. Majonnäs är inte mycket att ha tycker jag också.

Jag växte också upp med det, lyxig mat har vi fått massor av gånger i veckan i hela mitt liv, men annat - frukost och godis och tillbehör osv var självklart att vi fick många dagar men vi fick lära oss att värdera det vi fick.



Haha, ja, jag säger ju det, kyckling är det bästa! Jag och Alinda delar den åsikten då :P

kramar

2011-09-30 @ 13:27:12
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Julia

Mina tårar rinner när jag läser om hur dåligt du mår :( Men det hjälper ju inte dej att må bättre...

Finns det något jag kan göra, så snälla säg! För jag vill verkligen att du ska få bli frisk och få ett bra liv! <3

Det är fel att de ger dig den känslan av att det inte lönar sig att få hjälp, men om du fortsätter be om hjälp kommer du en gång fråga rätt person, någon som kan hjälpa dig.

"Så länge man inte ger upp har man inte förlorat."

Fastän vi inte precis känner varandra bryr jag mig massor om dig och vill otroligt starkt att du ska vinna och få tillbaka ditt liv. Jag kommer alltid finnas här och hjälpa med det lilla jag kan! <3 Styrkekramar i massor till dig <3

2011-09-30 @ 18:40:40
URL: http://struntarivaddesager.blogspot.com
Postat av: Elin

Jag har för det mesta inte haft problem med läsk till maten förrän jag böev sjuk, men jag kan fortfarande dricka läsk i veckan om vi gör en "helg-middag" den dagen istället. Vi äter ju nästan bara vilt kött och när vi bestämmer oss för att äta fin middag i veckan eftersom vi då inte hinner i veckan blir det läsk eller oftast numera vin. Men sötade flingor och läsk osv till vardags är inte så vanligt.



Haha, ja, jag har inte kommit till att äta rå kyckling. Får ta tag i det här, rå kyckling måste ju vara det bästa om Alinda är så förtjust i det så? ^^

kramar

2011-10-01 @ 10:54:04
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: minna

Det är superbra att du ber om hjälp. Fortsätt med det. Även om det inte blev bra nu, så kan det bli det nästa gång. Plus att du vet att du försöker ta hand om dig.

Vet du vilken hjälp du vill ha? Tex när du berättar om dina tankar, vad exakt vill du ha för svar eller reaktion eller handling av samtalskontakten? Förståelse, konkreta råd, att h*n fixar inläggning, mer frågor...

Jag fick själv höra det nyss nämligen, för jag är lite i samma situation, att jag behöver hjälp. Mycket hjälp. Men att om jag inte vet vad som är hjälp för mig, så kommer jag inte förstå att jag får det. Att jag behöver veta vad det är jag behöver mer konkret. Även inse vad som är rimligt, antar jag. Det är jättesvårt, för ofta vill man ju bara att nån ska göra det bättre på nåt sätt.

Men tex så vet jag att jag behöver sällskap eller någon att prata med. Jag åkte till akuten den här veckan och då behövde jag att de lyssnade på mig och jag behövde också att få stanna kvar ett par dagar för jag klarade inte att hålla ihop mig själv. Och nej, känslan blev inte bättre, jag mår fortfarande asdåligt. Men ändå är det lite lättare att stå ut i det, för jag vet att jag försökte, och jag vet att de försökte. Sen är det varken mitt eller deras fel att det inte går att ta bort mitt dåliga mående.

Ja, nu blev det långt det här... ville mest säga att du är så BRA som ber om hjälp. Du ska inte sluta med det.

2011-10-01 @ 19:35:30
URL: http://krossaanorexin.blogaholic.se
Postat av: Julia

Jag har svarat på dina frågor nu: http://struntarivaddesager.blogspot.com/2011/10/svar-pa-tal.html

Kram <3

2011-10-01 @ 21:04:54
URL: http://struntarivaddesager.blogspot.com
Postat av: Patricia♡

Massa kramar till dig!

2011-10-01 @ 22:59:16
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: bortavidmolnen

ja de är sant!

2011-10-01 @ 23:02:37
URL: http://bortavidmolnen.blogg.se/
Postat av: Patricia♡

Hur har din dag varit?

2011-10-02 @ 22:08:53
URL: http://patriciac.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0