Fredagkväll

Den där balansen.. om det vore enkelt. Jag har tidigare varit hos dietist men vågar inte vända mig dit igen. Dom var nästan i stort sett helt inriktade på viktnedgång. Hela väntrummet var tapetserat med tidningsurklipp och affischer med bilder på en hög frukt och en chokladkaka och så stod det, allt det här eller den där.. Som för att visa att godis är dumt. Många artiklar om överviktens faror och hur man ska undvika "fällor" vid högtider och hela faderullan. Rena rama aftonbladetvikthets. Mitt huvud slår helt enkelt slint där. Jag vet inte riktigt, det känns som att jag behöver någon som förstår en ätstörning men som inte är så förbaskat fast i att alla är likadana. Någon som också kan förstå och ta hänsyn till min träning i en planering över vad jag ska äta. Var man hittar någon som uppfyller dom kraven vet jag inte riktigt. Tvivlar på att det finns.
 
Något annat som frustrerar mig just nu är väntetiderna till npf-utredning. Det har gått över ett och ett halvt år sedan jag remitterades och placerades i kö. För över två månader sedan skulle det vara två stycken föra mig i kön. Jag vet ju att det kan komma mer prioriterade patienter som kan slinka före men hur många sådana kan hinna komma egentligen? Jag har inte ens fått kallelse och den brukar ju komma i god tid så jag gissar att inget händer innan jul. Lite synd att det här med vårdgarantin inte riktigt fungerar när det gäller sådana här utredningar.
 
Anyway, imorgon ska vi baka lussebullar och sedan se världens bästa klättrare tävla. Så länge jag inte får panik av att det är för mycket folk så kan det nog bli bra. Det var bra förra året.

Kommentarer
Postat av: Maja

Finns det inte flera olika dietister? Det kan ju hända att du hade otur och hamnade på helt fel ställe.
Gud vad segt med väntetiderna, det är ju ingen liten stund som du stått i kö direkt.
Hoppas du fick en fin dag!
Kram! <3

2012-12-01 @ 17:50:18
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Julia

Har du hört med exempelvis scä om att få träffa deras dietister? Jag har gått hos en där som jag tyckte var jättebra. Där det handlade om att äta lagom av allt, och portionsstorlekar, hur mycket godis utöver sex mål man faktiskt kan äta utan att öka i vikt etc. Annars borde det ju finnas någon annan sådan någonstans, som inte handlar om viktnedgång och gurkdieter. Hoppas det löser sig i alla fall. :)

2012-12-01 @ 22:30:14
URL: http://enrymd.blogg.se
Postat av: Anna

Du skulle passa på MHE-kliniken, slippa allt "alla-är-lika"-tänk, och få hjälp utifrån din situation och ditt liv. Antar att det är knepigt med en sådan remiss?

2012-12-02 @ 12:52:16
Postat av: Elin

det är något att sträva efter. Hur du mår och hur tänkte om dig själv. Det är en så mycket lättare vardag, men jag vet att det sanslöst svårt, kanske till och med omöjligt för ett tag.

Håller med dig där. Det är så otroligt jobbigt att se henne må så dåligt och vara så borta.
kramar

2012-12-02 @ 13:25:55
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Lissie

Säger som ovanstående, det borde finnas de som har koll även på ätstörningar? Verkar ju helt sinnessjukt att de bara ska ha viktnedgång som inriktning. Men i så fall får man kanske vända sig till en ätstörningsenhet och det är ju en process det med...

Hoppas att du fick en någorlunda fin helg sen! Kram

2012-12-02 @ 19:13:06
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag spelade badminton en period då jag gick på lågstadiet, men sedan dess har jag bara spelat lite på skoj ute på somrarna med syskonen, så inte mer avancerat än så^^.

Hmm låter riktigt knasigt det där att han inte ser din klättring som träning. Han kanske borde prova på själv och se att det inte är så himla lätt och enkelt. Det är ju ungefär som att säga till en som promenerar att den inte tränar för den går ju bara. Korkat! Du kan inte tänka dig att förklara för han att hur pass för mycket du nu tränar?

Var rädd om dig!

2012-12-02 @ 22:02:29
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: kampentillbaka

psyk&vården; SKANDAL,katastrofalt.
vet inte vad jag ska säga,du får typ leta vidare.Blir ganska frustrerad över att ingen tar dig på allvar.

2012-12-02 @ 23:27:49
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se
Postat av: Diana Doss

finns det ingen ätstörningsenhet med dietist? det har vi här och hon är jättebra!

sv: hihi, belle har jag oxå funderat på! tycker flera namn är bra, men tror jag vill ha nåt disneynamn ^^

2012-12-04 @ 12:35:43
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Lissie

Var har du sökt då? Vet att t ex både Capio och SCÄ tar emot normalviktiga med UNS-diagnoser. Fast du kanske redan gått där? Kan ju vara svårare att få komma tillbaka om man blivit utskriven... Men man borde ju få hjälp man man behöver hjälp, kan jag tycka. Vet ju att det inte funkar så men...önsketanke. Ätstörningsvården är en djungel.

2012-12-04 @ 23:58:55
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Lissie

Men man borde ju få hjälp OM man behöver hjälp, skulle det va...

2012-12-05 @ 00:00:28
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Lissie

Men åh, vilket jävla skit. Förstår att du är less. Men öppenvården på SCÄ då? De har sjukt bra dietister, du kanske skulle kunna få några möten med någon av dem bara?

Sen är ju det vanliga tipset att "överdriva". Hatar när folk säger det till mig visserligen, som om mina problem inte skulle vara tillräckliga. Men man måste slåss. Tyvärr. Eller hitta något annat, vad vet jag inte...

2012-12-05 @ 00:18:44
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Elin

Det är bra ju, kämpat dig igenom är inte lätt när man mår som du gör och har gjort.
Verligen. Psykvården får så mycket skit, även av mig, men det här är nog den bästa, eller ja en av två överhuvudtaget, som är bra och värda credit för hur de jobbar.

Vad händer hos dig nu då?
kramar

2012-12-05 @ 00:36:06
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Lissie

Hm... okej, då låter det lite kört ja. Vården är ett skämt många gånger. Hoppas du kan hitta något annat som kan visa vägen framåt. Förr eller senare borde ju något bli rätt, kan man tycka...

2012-12-05 @ 00:40:10
URL: http://fairlynuts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0