Tack

Fick många fina kommentarer till förra inlägget och många tips om att träffa dietist på ätstörningsenhet. Vilket jag inte får. Eftersom jag inte räknas som svårt sjuk i ätstörning och har en pågående kontakt inom öppenpsykiatrin så hänvisas jag dit med mina matfunderingar. Problemet som finns är då det att min psykmottagning kan ungefär lika mycket om ätstörningar som om mattläggning. Vilket dom berättat för en av mottagningarna här i stan. Den andra mottagningen tar inte emot mig för att jag äter kött och den tredje vågar jag inte söka mig till efter att jag skrev ut mig självmant från slutenvårdsavdelningen efter ynkliga fem dagar. Med andra ord är det någon form av.. trilla mellan stolarna. Igen.
 
Anna utan blogg föreslog MHE i Mora. Jag har själv funderat på det och även föreslagit det för min läkare. Han skrattade åt iden som om den var vansinnig och sa att han då inte tänkte skriva någon remiss dit. Så, nej dit kommer jag inte.
 
Det känns som om jag är i ingemansland. Inte sjuk nog för ätstörningsvård, inte frisk nog för att psykiatrin ska kunna hjälpa mig med den biten. Definitivt inte frisk nog för att på egen hand kunna leta igenom alla stockholms dietister för att hitta någon som inte bara har nutrilett i huvudet.
 
 
 
Hur lever livet med mig annars? Jodå, klättertävlingen i lördags var häftig, mina nya klätterskor börjar kännas lite mindre som tvångsredskap och mer som något bra. Jag åt rökt makrill och äggröra till middag vilket är gott och nyttigt. Vi bakade lussebullar i lördags och gjorde fantasifulla skapelser såsom "järpe under spaghetti", "penis i släpljus", "överkörd siamesisk sköldpadda", "julhash", "midnattssol i motljus" och "banan i skinkrock". Den sistnämnda inspirerad av denbrunamaten (googla om det är okänt).
 
Sen är det den vanliga ångesten och det vanliga gnället. Men världen är i alla fall fin i snö.

Kommentarer
Postat av: Diana Doss

kul att höra! men ja, jag visste inte hur jag skulle lösa det med texten, nåt förslag? testade olika färger men vitt var nog den bästa..

aha, dom har alltså inte förstått att äs sitter i huvudet och inte i vikten.. -.-

2012-12-05 @ 01:01:20
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Julia

Men usch, det låter ju helt värdelöst. Nej du får nog söka utanför scä, någon bra dietist någonstans måste det ju finnas! Men jag håller med, dom är väl ganska "alla är likadana", jag är nog mer som du. Jag har också lätt för att gå upp till min normalvikt, men man vill ju gärna stanna där också såklart. Ja alltså det sämsta med scä är just att de slänger ut en så fort man ätet. Logiken? Har också blivit nekad att komma dit för att "jag redan tillgodogjort mig deras behandling". Nej lycka till med att hitta någon du tycker är bra. Kramar

2012-12-05 @ 08:47:18
URL: http://enrymd.blogg.se
Postat av: Maja

Så sjukt dåligt att äs-enheterna inte accepterar dig. Du har ju ett problem med maten; en normalviktig person kan vara minst lika ätstörd som en underviktig person. Jag har ett BMI på ungefär 20 men ändå anser jag mig själv inte som helt frisk ifrån anorexin och om någon skulle fråga skulle jag säga att jag har anorexi, för så länge jag känner av minsta lilla symptom anser jag att jag fortfarande är sjuk. För en "frisk anorektiker" tror jag inte på. Antingen är man sjuk eller så är man de tinte.
Kram! <3

2012-12-05 @ 16:21:00
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag tycker definitivt att du skulle bli remitterad till Mora, du är sjuk och ditt ätbeteende och tankar om dig själv är så skeva så du behöver verkligen få mer hjälp. Hur sjutton kan de säga nej till att skicka en remiss för dig, jag förstår inte. Att höra dina berättelser får mig att bygga upp mitt hat för vården bara mer och mer.

Tack snälla!
Åh 10 år, jag skriver grattis till dig(er) redan nu, ifall jag missar det på den rätta dagen<3

2012-12-05 @ 16:48:36
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Anna

Läkaren som hade den inställningen till MHE-remiss låter som en riktig idiot:( Det är hemskt att man ska behöva slå sig blodig i detta landet...det sägs att Sverige har världens bästa sjukvård och kanske stämmer det, men vad hjälper det om patienterna inte får tillgång till den?! Finns det möjlighet att byta läkare? Inte alltid lätt, jag vet. Jag har själv blivit väldigt illa bemött inom vården och inte fått den vård jag behövt för mina sjukdomar, vilket tyvärr resulterade i att jag blev sjukare och tvingades till onödiga operationer. Helt sjukt vad man ska behöva ta. Men hur som helst, finns möjlighet att träffa en annan läkare eller har du redan provat med det? Kolla annars med Patientnämnden och se om de kan hjälpa dig!

2012-12-05 @ 18:15:13
Postat av: Maja

Sv: Ja, mat är inte lika gott när man har ont i halsen. Det är som allting bara sväller, usch och fy på det.
Tycker, precis som alla andra, att vården gör ett stort jävla misstag att inte ta sig an dig. Om du vill till Mora tycker jag absolut att du ska få en remiss dit, de borde ju inse att du behöver hjälp!
Kram! <3

2012-12-07 @ 13:38:16
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: emma

sv: Först och främst, tack så mycket! Det känns väldigt skönt att det går åt rätt håll, äntligen :)

Och okej, vad bra att du har testat i vilket fall, men visst kan det ändras på några år och visst kan prover visa fel (men iom att du verkar tagit flera stycken borde det vara mer osannolikt). Jag känner verkligen med dig i problemet i och med att jag led (och lider till viss del fortfarande) av det så länge. Gick också upp fort i vikt på ett helt absurt litet matintag (gick ingen vårdbehandling och utan matschema och åt därför som en äkta anorektiker som nyss börjat våga tugga ungefär) och det kändes/känns ju så otroligt frustrerande och orättvist.

Jag har förstått att du bor i Stockholm (visst?) och jag vill bara ifall du är intresserad slå ett slag för Ersta sjukhus och deras endokrinologi-avdelning. Efter mycket tjat hos husläkare kom jag till slut till en dr. Veronica Qvist som verkligen lyssnade och ville hjälpa, jag fick dessutom prova en medicin man vanligtvis inte skriver ut för detta i Sverige och som visade sig vara precis vad jag behövde. På samma avdelning fick jag också träffa en dietist som förvisso inte var ultimat rent 'ätstörningsmässigt' men som ändå ville väl och kunde ge konkreta råd och så. Som sagt, bara ett tips ifall att du skulle känna för att åter kolla upp det.

Hör gärna av dig om du vill, t.ex. bara för att klaga eller liknande :) Och hoppas som sagt det ordnar sig snart. Kram!

2012-12-07 @ 14:15:49
URL: http://www.dushi.blogg.se
Postat av: Diana Doss

testade svart text oxå, men då försvann den ännu mer :P får nog förbli vitt ändå ;)

egentligen inte så konstigt att bara de drabbade kan förstå sjukdomen med tanke på hur otroligt ologisk den är...

2012-12-07 @ 17:31:05
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Diana Doss

ja, man vill bara att det ska ta slut på hopplösheten när man känner så.

jo, jag vet att det egentligen bara är jag som bryr mig om min vikt och kropp osv... men det är ju just MIN vikt och MIN kropp... killar vill ha former, so what?! jag vill ändå inte ha former... hänger du med på hur jag menar?

2012-12-08 @ 20:47:52
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: emma

Jag förstår vad du menar men jag har lyckats bli ett stort fan av att kräva och vara tjatig. Ibland är det nog enda sättet, och egentligen, det värsta man gör eller som händer är att någon enstaka person tycker att man är besvärlig. Det är det värt, att kanske få må bättre. Stor kram!

2012-12-10 @ 17:32:06
URL: http://www.dushi.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

sv: haha eller hur, det märks ju vilka som läser inlägget och vilka som bara jagar besökare till sina egna bloggar^^

2012-12-10 @ 21:53:30
URL: http://patriciac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0