Fel

Imorgon väntar något jag inte ser fram mot. Jonathans familj ville fira min födelsedag genom att fika på ett ställe där dom har tårtbuffe. Jag ska helt ärligt säga att jag vill inte alls. Både av dom vanliga det är läskigt med massa kaloriertankarna och för att jag egentligen inte ens är förtjust i tårta. På riktigt. Pannkakstårta är fint och chokladmoussetårta går bra men i övrigt, näe. Har aldrig gillat gräddtårta. Mycket är på tok för sött och sliskigt och jag är övertygad om att jag hamnar i det där förhatliga "passapå"läget. Att jag kommer äta mer än jag har lust med bara för att och det vill jag inte. Jag hatar att äta bara för att... ja alltså när jag inte ens tycker det är särskilt gott eller är sugen eller ens hungrig. Jag har ingen lust.

Det må vara en ätstörd anledning men jag är rädd och jag vill inte. Jag vill verkligen inte äta massa tårta, eller tårta alls. Jag är inte sugen. Kan ingen bara bjuda mig på en vanlig jäkla kanelbulle eller ännu bättre, frukt som jag älskar.

För att bevisa att jag vågar så kan jag meddela att min samtalskontakt idag bjöd på bakelse med marsipan och grädde som jag åt det mesta av (laktosintolleranta jag hoppad det mesta av grädden) utan att få panik, däremot var det fan inte gott.

Kommentarer
Postat av: Elin

Du har nog rätt där, det är bra på sätt och vis. Alla kroppar behöver det, särskilt när man är sliten i huvudet också.



Alltid jobbigt med att vara sjuk, men magproblem är ju svårt att komma undan, när man har det menar jag. Det är inget man glömmer längre stunder syftade jag på. :S



Hur mår dina små pälssötsaker då?

kramar

2012-05-17 @ 01:05:23
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: minna

Det borde ju finnas kanelbullar där också? fast jag förstår att det blir svårt om de andra typ tjatar om att du ska ta tårtor också. Men man får säga nej faktiskt. Att de är snälla och du uppskattar att de vill fira dig, men att du inte känner för att äta tårta just idag. Det viktigaste är väl ändå att träffas, inte själva ätandet.

Knepigt när man har / har haft en ätstörning och känner att man måste bevisa för alla att man är frisk så då får man aldrig tacka nej till nåt, även sånt man inte gillar... som om alla människor gillar exakt all mat. Jag har lagt ner det, låter folk tro vad de vill, och säger nej till saker jag inte vill ha. Samtidigt är jag bättre på att säga att jag kan ta något annat istället, eller ta mig mig något eget.

Ja. Hoppas det går bra ändå, att du kan ha det trevligt och inte behöver äta mer än vad du vill.

Postat av: Emelie

Försök vara medveten, leva i stunden och verkligen försök KÄNNA EFTER när du är där. och ta bara det du vill ha. Varken ätstörningen eller "passa-på"-viljan. Vad du är sugen på.

2012-05-17 @ 11:02:42
URL: http://sockerskrin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0