Näst fråga

Men alltså då om vi ponerar att jag skulle äta för lite ,vilket verkar vara en allmän åsikt, borde det inte på något vis påverka mig?
 
Det går inte att träna utan att förbruka energi, det kan vi alla vara överens om hoppas jag. Det går inte att vara levande utan att förbruka energi, det borde vi också kunna vara överens om. Så, om jag nu skulle äta mindre än vad som behövs skulle det märkas någonstans, antingen borde jag gå ner i vikt för att kroppen tar av reserver och bryter ner tex muskler eller så borde jag märka av symptom på att min kropp går ner på lite sparlåga och samlar på sig det som kommer in och förbränner mindre än vad som är normalt när det gäller vanliga kroppsfunktioner.
 
För att ta exempel, om jag får i mig 2000 kcal på en dag och har aktiviteter och kroppsfunktioner som drar 2500 kcal så måste det ju göras något för att få den ekvationen att gå ihop, eller hur? Antingen tas från reservförråd eller så får något prioriteras bort eller dras ner på.
 
Jag orkar träna mina pass som vanligt. Jag är inte tröttare, mer frusen, har lägre puls, sämre hår eller hudkvalite. Min mens fungerar som den brukar, jag känner mig inte "dummare", jag har inte mystisk kramp i benen. Helt enkelt, jag visar inga symptom på att kroppen skulle dra in på något. Men, jag går upp i vikt.
 
För mig är då slutsatsen att jag får in mer energi än jag gör av med. Jag kan helt ärligt inte se någon annan förklaring oavsett om jag angriper problemet med sjukt tänk eller det mer logiska friska.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Äter du några mediciner som skulle kunna påverka din ämnesomsättning? När jag åt Seroquel och Lyrica gick jag upp 35 kg (alldeles sant!) på 8 månader, utan att äta speciellt mycket. Genom ett blodprov fick jag veta att min sköldkörtel gjorde att jag hade för låg ämnesomsättning, och sedan jag då slutade med båda ovanstående mediciner höjdes ämnesomsättningen, och jag går nu ner mellan 0,5-1 kg i veckan, trots att jag inte gör något åt det.

2012-10-09 @ 14:30:19
URL: http://www.attlevalivet.blogg.se
Postat av: Maja

Sv: Jag ska försöka släppa på kontrollen och våga lita på honom, för han gör mig ju så glad och jag skrattar ju så mycket med honom...
Kram <3

2012-10-09 @ 16:19:34
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Lissie

Håller med ovanstående, du kan ju kolla ämnesomsättningen. Då får du ju svart på vitt hur det ligger till. Verkar märkligt om du går upp i vikt av att äta "för lite". Har du specifik hjälp för ätstörningsproblematik? Annars kanske en dietist kunde hjälpa dig lite med att få den ekvationen att gå ihop...? Kram!

2012-10-09 @ 22:05:51
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Eriiza

Upp i vikt kan man ju gå av muskler.
Tränar man, så går ju musklerna upp, fettlagret ned.
Så ibland går vikten jämnt ut, ibland upp.

2012-10-10 @ 01:07:29
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: vonskareng

egentligen borde man ju inte ens ha en våg hemma, aldrig väga sig. ENDAST gå på hur man mår på insidan... vågen visar bara några dumma siffror, tänkte också på det här med muskler som ngn skrev om här ovan!

2012-10-13 @ 22:40:19
URL: http://www.vonskareng.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0