Värt att veta?

-Jag är tokigt allergisk mot bokmisshandel. Sådant som att vika hundöron, eller vränga pocketböcker som det vore en simpel dagstidning eller det mest avskyvärda av allt, anteckna i böcker ger mig rysningar och jag vill bara slita boken från personen och ta hem den och vårda den ömt. Jag vet, mina känslor är lite för starka där.
 
-Jag vill ha lite av allt i varje tugga när jag äter eller allt helt uppdelat och en sak i taget. Tycker det är väldigt jobbigt med sallader med halvstora bitar och olikstora bitar. Eller bara allt ihopmosat så jag verklgien får allt samtidigt, typ.. ehm.. fiskbullar och potatis som en enda barnmatsgegga.
 
-Jag är så bortskämd med datorintresserad familj att jag knappt kan någonting, någon annan har alltid löst problemen åt mig och det stör mig samtidigt som det är rätt skönt.
 
-Jag har aldrig, jag menar verkligen aldrig känt grupptryck till att dricka alkohol eller röka. Jag verkar vara helt immun mot det.
 
-Jag har aldrig skämts för mina föräldrar så som många gör under perioder.
 
-Jag har en rätt platt dunkudde när jag sover och jag ligger längs ner i det mest tillplattade hörnet. 
 
-Jag har någon form av förkärlek för primtal och väljer gärna dom om jag ska välja nummer av någon anledning. 
 
-Jag har gjort tre nageltrångsoperationer, två rätt simpla och en lite mer effektiv och drastisk. Den sistnämnda gick ut på att man gick in och helt enkelt filade bort en del av tillväxtzonen för nageln i tåbenet. Jag var vaken under tiden trots att läkaren insisterade på att söva ner mig (seriöst det var ju bara en tå, lokalbedövning duger fint) och det var ganska faschinerande. Mindre häftigt var smärtan efteråt. Just bensmärta är rätt vidrig och ja, jag hade haft en läkare som gick loss med en rasp på ben.

Kommentarer
Postat av: Silverglitter

"dricka alkohol eller röka. Jag verkar vara helt immun mot det.

-Jag har aldrig skämts för mina föräldrar så som många gör under perioder." +1 på de två! Skämmas får folk göra åt sig själva, och jag verkar också vara immun mot alkoholhets. Två rätt bra saker.

2013-12-06 @ 00:35:43
URL: http://silverglittrande.blogspot.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Sådan var jag innan. Nu har jag blivit lite av en pocketmisshandlare. Jag brukar ta med mig en hög utomlands och sedan blir de kvar där, men förhoppningsvis får någon annan nytta av dem. Men är det böcker jag ska behålla då ska de vara i perfekt skick.

sv: Skönt att höra att vi inte är ensamma om att använda kondom som skydd. Men det där lät ju jättebra. Hoppas det kommer komma som alternativ, för jag fattar inte varför det måste vara tjejen som ska stå för skyddet annars.

2013-12-06 @ 12:43:33
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Maja

Bokmisshandel är det värsta som finns. När jag var yngre kunde jag vika små hundöron men nu kör jag bara på bokmärken. Böcker är på tok för värdefullt.
Har väl aldrig känt något grupptryck om alkohol, utan jag bestämde själv att jag ville. Jag gillar helt enkelt känslan av att vara full (skulle dock aldrig stoppa en cigarett i munnen). Dock anser ju anorexin att alkohol är farligt så det är en utmaning varje gång jag "unnar mig" alkohol.
Massa kramar! <3

2013-12-06 @ 16:52:39
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Diana Doss

det bästa sättet för mig att ta in och komma ihåg det jag läser, är att stryka under i böckerna :P
det där med alkohol och cigaretter har jag heller aldrig förstått mig på...

sv: visst är den! ^^

aha, jag får kolla efter den när jag kommer hem då :)

2013-12-06 @ 20:17:16
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Helene

Ja det var värt att veta :)

Du skulle inte gilla att titta i mina skolböcker...
Första gången jag drack alkohol var jag helt själv. Hällde lite whiskey i ett glas innan jag skulle till skolan. I klassen hade vi just sett en film om alkohol där de belyste alla dess risker. En tjej som blivit alkoholist intervjuades. Hon berättade hur underbart det var första gången hon var full. Att hon äntligen kunde slappna av. Minns att jag genast blev intresserad.
Att dricka ofta är dock inget för mig, eftersom det är en låtsasvärld som känns rätt meningslös med tanke på hur ohållbar den är.

2013-12-07 @ 09:46:02
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
Postat av: Erica

Tänkte på att jag använder överstrykningspennor i olika färger i min bibel då du skrev om böckerna, hehe. Jag älskar det! (: Fast just att vika hundöron gör jag inte - i någon bok!

2013-12-07 @ 12:33:49
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Elin

Det är lite störande att i princip alla långsiktiga preventivmedel är gjorda för kvinnor. Alltid kvinnor som ska anpassa sig efter karlarna. Det borde ju finnas en del möjligheter att faktiskt se om män också kan engagera sig något... Jag äter p-piller och det funkar rätt bra. Äter andra medlciner som jag är tvungen att ta samma tid så då tar jag pillret samtidigt...

Lite fascinerande att det är så otroligt stor skillnad mellan bokmisshandlare och bokälskare eller vad man ska kalla dom. När jag var liten gjorde jag hundöron endast eftersom jag visste att om jag ville ha boken skulle jag köpa den inbunden sen så då spelade pocketboken ingen roll. Numera finns inte ekonomin så jag satsar på att vårda och älska även pocketböcker. Har du mest pocket eller inbundna böcker?

Det har du rätt i. Dubbeldiagnoser ställer mest till besvär för den sjuka men att vårda personen för sjukvården blir samtidigt så mycket svårare. Finns liksom ingen "ultimat" vård.

Håller med dig. Glasögon är något så fruktansvärt opraktiskt när man ska som du, klättra eller cykla eller något. För mig stör de mest när jag ska ha närhet med pojkvännen eller hunden så använder dom nästan aldrig.

Har man aldrig gillat det så saknar man det inte när man inte har det heller, så söta drycker är ju inget du mår dåligt av att inte uppleva i så fall. Inte ens julmust eller något sånt nu?
Kram

2013-12-07 @ 23:13:41
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0