Tisdagsfunderingar

Tiden bara rinner iväg och utan att jag har hängt med alls så har det snart försunnit en hel sommarmånad. Borta som alla andra månader som bara passerar förbi utan att lämna några större spår. Som dagarna jag knappt märker när dom avlöser varandra.
 
Det är soligt utanför köksfönstret och plaskdammen är fylld med iskallt vatten som barnen springer skrikande genom. Jag gissar att det är varmt utomhus. Jag känner att jag borde gå ut. Jag skulle nog tycka att det var skönt och man ska ju förresten vara ute och ta vara på dagar som den här när det faktiskt är sommar. Jag orkar bara inte just nu. Det blir väl som det brukar. Jag blir sittande inne och släpar mig ut först framåt eftermiddagen när solen gått i moln eller blåsten ökat. Fast då blir man ju inte lika bränd i alla fall.
 
Någon av illrarna har roligt i en plastpåse. Skräp är alltid dom roligaste leksakerna. Idag är det bonus, jag köpte en ny temugg igår så plastpåsen innehåller också lite wellpapp och en tuss silkespapper. Perfekt underhållning för en pälsig fläskfile. Dagar som denna är det väldigt skönt att dom är såpass lättroade och självgående. Jag har inte energi över till så mycket mer än att fortsätta existera och titta ut genom köksfönstret.
 
Det är lugnt. Ingen skriande kvävande akutångest. Bara den vanliga lätt tryckande varianten som gör andetagen lite tyngre än vad som är normalt men eftersom det är ett jämnt tryck spelar det inte så stor roll, alla andetag är rätt lika. Det är en trötthet som inte är så våldsam att den ger mig huvudvärk. Bara lite förvirring och tungt huvud. Just idag har jag kapitulerat inför sjukdom och vi har någon form av vapenvila där jag slipper bombangreppen men belägringen runt alla mina murar är intensiv. Minsta felrörelse eller felvalt ord så smäller det från krypskyttarna. Jag skulle inte säga att det är okej, det vore att ljuga men det är lugnt.
 
Om ett tag kommer världens finaste tant in för en kopp te. Hon råkade hamna i stan på väg hem i söndagskväll men blev så tokförkyld att hon inte kunde ta sig iväg igår utan ska påbörja resandet idag och ska ladda lite här innan snuvhuvudet ska köra bil hela vägen till långtbortistan. Det är jag glad för. Vi ses alldeles för sällan och jag saknar henne varenda dag. Ofta gör det ont av tanttomhet. Det finns så mycket i livet jag vill dela med världens bästa tant P. Solnedgångar, Te på balkongen. Funderingar om stort och smått, i veckan hade vi en lång sms-diskussion om prepositionerna i och på och hur hemskt det måste vara att försöka lära sig svenska som andraspråk. Alltså, hur ska man kunna logiskt förstå att det heter i bilen men på bussen? Eller att man kan vara på flyget men i flygplane?. Eller varför inte att man kan vara både i och på stan? Jag är full av beundran för alla människor som lyckas lära sig prata svenska i vuxen ålder även om den inte alltid är perfekt. Jag hade ju blivit knäpp av vår grammatik.
 

Nu ska jag återgå till att glo ut genom fönstret. Eller kanske orka ta en dusch. Eller masa mig iväg och köpa vattenmelon. För det vet jag att min underbara vän är väldigt förtjust i.

Kommentarer
Postat av: Silverglitter

Åh, grammatik. Det tyckte jag var hur spännande som helst en gång i tiden, när jag fortfarande var intresserad av saker.

Jag känner igen mig mycket i det här inlägget... Hoppas det lättar för dig snart.

Kram.

2013-06-25 @ 13:45:04
URL: http://silverglittrande.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Du är duktig på att skriva!!

Sv: Ryggsmärtor kan ta sig någonstans. Ska boka en tid hos vår sjukgymnast. Men så länge fick jag lite massage av personalen ;) Med tigerbalsam och grejer. Nog för att det inte hjälpte.. men skönt var det :)

Vi har faktiskt akupunktur här. Ska på det i morgon. Förvisso sätts nålarna i öronen. Men det kanske finns någon nerv där som är kopplad till ryggen.. vem vet ;)

Du har rätt. Balansen. Ibland sallad och ibland en blodig stek. Får hoppas att jag lär mig att välja det JAG vill bara. Något som inte brukar vara det lättaste. Men övning ger färdighet, right?

Hoppas du har en bra dag. Stor kram.

2013-06-25 @ 16:03:21
URL: http://vagenupp.blogg.se
Postat av: Elin

Det låter bra, ett trevligt sällskap gör dig kanske gott?

Det har du verkligen rätt i. Hemma har både sina fördelar och nackdelar. Just idag är det mest till nytta att vara hemma. Ska bli obeskrivligt skönt att vara hemma hela dagen imorgon. :S

Sant. varje dag vi kämpar är en vinst, en väldans vinst faktiskt.
kramar

2013-06-25 @ 19:22:12
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Diana Doss

Tack :)

Åh där känner jag verkligen igen mig!! Man får frågan men har inget svar och tänker, vad gör jag här egentligen?! Jag hatar de första minuterna när man ska ha samtal för man vet aldrig hur man ska börja!? Brukar alltid vänta på att hon ska säga något... :P

Ja det är ju sant ;)

2013-06-25 @ 23:58:35
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Marie

åååh vad äckligt med carpachio på cheesecake haha, inget för mig känner jag sådär lite instinktivt. Det var jordgubbsås iaf hehe
Visst är det på sätt och vis trist att känna igen sig, men en sådan här dag när allt är lite bättre, som du skriver om standard ångesten och andetagen, så gillar jag ändå att vara den jag är. Det ger mig ibland något som det känns som att andra inte har, kan inte sätta fingret på det, men känslan är så.
Du har, en flodgris. Och pälsiga fläskfiler. Du vet även vilka som jagar vört, jag är djupt imponerad ska du veta. Det är information inte alla har hehe, gillar hur du är. Inte som andra som du säger. Jag kanske inte har en flodgris, men jag samlar på leksaker, är besatt av att skrika "KANIIIIN" lite som ett mongo så fort de kommer på tal eller på bild, åkte på en boozecruise i thailand men hatar båtar, dricker inte sprit, dyker inte och avskyr fiskar.. åh just det. Skriver även på en fantasy bok, så halva tiden av livet lever jag i en annan värld. he he
Alltså, psykbryt och att inte klara jobb, praktik eller plugg är faktiskt okej. Jag klarar bara ett jobb i livet, annars blir jag förtids pensionär. Jobbar dygn som assistent med den coolaste cp-skadade bruden på jorden. Något annat jobb, och jag är körd.
Ångesten har lättat och jag orkar idag svara på kommentarer, laga middag och duscha. Hurra för dä! Hoppas din dag blev trevlig med melon och tantsällskap!

2013-06-26 @ 12:21:45
URL: http://marytheory.com
Postat av: Maja

Riktigt fint skrivet!
sv: oj, 0,8 l är inte alls dåligt. Te är gott, så är det bara.
Lovar, din rygg var verkligen sjukt fin. Hoppas jag också kan få en sån fin rygg i framtiden.. :3
KRam! <3

2013-06-26 @ 19:49:01
URL: http://cuilenya.blogg.seuilenya.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Som alltid när jag läser dina inlägg önskar jag att det fanns något jag kunde göra för dig, typ ta dina tankar. Du är värd att kunna njuta av livet som alla andra.

Svenska är nog ett väldigt svårt språk att lära sig, ja. Ändå klagar många på när invandrare säger lite fel:/

2013-06-29 @ 09:23:04
URL: http://patriciac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0