En annan tomhet

Imorse vaknade jag och vetskapen om att gårdagen inte var en mardöm som gick att vakna ur slog mig i ansiktet som ett basebollträ.
 
Halv tio igår ringde veterinären. Hon presenterade sig, drog ett djupt andetag och tog sats och i tystnaden hörde jag vad hon skulle säga. Jag visste vad som var på väg. Jag visste att jag skulle få höra ord jag inte ville höra.
 
Valrhona klarade inte narkosen. Han var precis nedsövd när hjärtat började slå oregelbudet och dom kunde inte stabilisera eller väcka honom. Älskade Valle-dum-dum avled på operationsbordet.
 
Finaste, dumsnällaste UppUpp. Illern som stog och tiggde om att få komma upp i famnen och bli runtburen. Belsebubs älskade Rån. Gottegrisen. Storöra. Jag sa inte ens hejdå ordentligt när vi lämnade in honom på morgonen. Tog inte ut honom ur buren.
 
Så finns han inte mer.
 
Han hade varit lite sladdig med bakbenen men det var mycket bättre däremot hade han ont i munnen så i fredags var vi hos veterinären och gjorde en rätt ordentlig undersökning. Vi tog blodprover, klämde, kände och lyssnade. Tog röntgenplåtar av hela illern. Det såg fint ut bortsett från en lös tand med inflamation som ömmade. I måndags ringde hon med provsvaren som var alldeles utmärkta och igår skulle tanden dras ut. I släkten finns hjärtfel, det är jag medveten om och när kusin Alinda skulle ta bort sin mjälte valde vi att göra ett ultraljud först för att vara så säkra vi kunde på att hennes hjärta var friskt inför sövningen. Med Valle hade vi inte tiden till det. Vår veterinär gör inte sådana ultraljud och han hade såpass ont att vi inte riktigt hade tid att boka in honom någon annanstans innan tanden skulle ut. Lillskrot obducerades på plats och allt såg fint ut invändigt med undantag för en liten liten förändring på hjärtat. Eftersom det var det enda misstänks det som orsak men prover är skickade.
 
Oavsett varför det gick som det gick så gör det så förbannat ont. Det känns så äckligt onödigt när han i övrigt var otroligt frisk och fin för en nästan sexårig iller med hans stam. Det känns så hemskt för Belsebub är kvar, utan sin Valle. Grabbarna grus som levt ihop sedan tre månaders ålder. Pojkarna som sov tätt ihop, än den ena som huvudkudde och än den andra. Det känns vidrigt för Meja är nere.
 
Det gör så ont för det var så oväntat.
 
Jag gråter och ser att varenda sovställe är tomt på Valrhona.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Diana Doss

det är väl ungefär vad jag har hoppat också ;) haha

2013-05-15 @ 22:54:05
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Elin

Nu får jag tårar i ögonen. Vet hur den smärtan känns. Att den är så förlamande stark. Beklagar verkligen. Vet att det inte finns så mycket som tröstar, men tänker på er. <3

Haha de djuren vore lite roliga att se ^^ Flåsna! XD Fick mig i alla fall att le trots vemodet jag suttit med de senaste tio minuterna som förflutit sen jag började läsa ditt senaste inlägg. Gosa ner dig med alla djur, verkliga och gosedjur, och försök andas.
kramar

2013-05-15 @ 23:35:37
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Vonskareng

Åh gudars, kram kram till dig <3 vet hur jävla vidrigt det är att förlora (eller den där känslan av maktlöshet när han/hon är sjuk) ens djur. Otroligt fina i alla fall..men usch, :( fyfyfyfy

2013-05-16 @ 16:28:38
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Maja

Nej, fy fan vad tråkigt. Har aldrig varit med om det själv men kan tänka mig att det gör redigt ont att förlora en sån fin vän..
All kärlek till dig!
KRam!! <3

2013-05-16 @ 17:14:19
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Lissie

:(( Gråt massor och förbanna ödet! Så hemskt när något sånt här händer... Kramar!

2013-05-19 @ 11:39:26
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Julia

Nej det är så sant.

Usch usch, gud vad ledsen jag blir av att läsa det där. Det är verkligen som att förlora en familjemedlem när man förlorar ett djur. Massa kramar till dig!

2013-05-20 @ 09:13:20
URL: http://enrymd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0