Hoho i lingonskogen (eller lingonasken)

Alltså känslan när sköterskan på akuten känner att hon är tvungen att kontrollera pulsen manuellt för att se att inte pulsoxymetern är knäpp för att den visar så låg puls... Det känns inte så jättehäftigt. Alls. Nu var det ju inte därför jag var där så vi släppte det, en darrhänt at-läkare tråcklade ihop mig och så åkte jag hem.
 
Det känns sådär. Jag har inte kontroll. Jag äter för lite och tränar och har man då en vilopuls som kämpar för att nå upp i fyrtio kommer det förr eller senare gå åt skogen. Det känns så konstigt. Viktmässigt är det ingen större panik. Senast jag vägdes hade jag ett bmi bara precis strax under det tjugo som dom vill ha en över. Jag ser inte särskilt sjuk eller smal ut. Jag har inte tappat vansinnigt mycket i styrka, på passet igår körde jag två set med cins, första fyra och andra tre. Det är riktigt bra för att vara jag. Men uppenbart är kroppen inte riktigt med på noterna ändå.
 
Idag är planen att vara med i en klättertävling. Det är så fint att dom arrangerar sådana här öppna tävlingar där alla får komma, alla klättrar samtidigt och man är sin egen domare. Då kan ju även jag som knappast är elit delta och ha trevligt. Hur det går återstår väl att se men frukosten var en fin laddning. Kvarg med skivad banan och en hög lingon. Ja och såklart en stor kopp te.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Silverglitter

Jag har varit i samma läge, massa träning, lite mat = puls <40 trots helt okej BMI. Jag tog det inte på allvar, vården tog det inte på allvar, jag tror att det var dumt. Vad jag försöker säga är, var så rädd om dig du klarar!

Kram.

2013-11-01 @ 14:17:43
URL: http://silverglittrande.blogspot.se
Postat av: beayourdreams.blogg.se

Låg puls behöver ju inte betyda dåligt BMI också.. Låg puls har man ju om man äter dåligt och kroppen är i allmänt dåligt skick, tyvärr. Ta hand om dig raring <3

2013-11-01 @ 17:05:26
URL: http://beayourdreams.blogg.se/
Postat av: Elin

Tänk att vi delar alla dessa tankar. En del av kroppen är relativt frisk (typ mens och nästan vikt för min del) men en del viktiga delar är lite fel (hjärtat gör ont och slår fel, dock med rätt bra puls). Vi delar stygn på armen och stackars nyexade sköterskor som vill skicka en till psyk. Jag har liksom du aldrig försökt dö genom rakblad.

Håller med dig, är intressant hur otroligt olika läkare är. Även de som har samma utbildning (alltså kommer från samma generation så de läst samma saker) kan vara helt olika. Det är egentligen lite oroväckande. Blir otroligt osäkert för patienter när aldrig har samma saker att utgå ifrån. Okej jag bryr mig inte längre, det får gå som det går, jag ljuger mitt bästa för att slippa bli inlagd. Det är dock inte så svårt.
kram

2013-11-01 @ 17:52:40
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Maja

Du befinner dig helt enkelt på någon slags sparlåga, jag tror att risken är stor att vikten kan börja rasa om du fortsätter. Kroppen kämpar för att hålla dig och dina organ fullt fungerande men det fungerar ju inte hur länge som helst...
Sv: Sökte faktiskt runt bland psykologer, men hittar ingen som är specialist på ätstörningar förutom den jag gick hos för 3 år sedan: och henne vill jag inte tillbaka till. Jag klarar inte av att gå dit och inse att jag är tillbaka på ruta ett, en nystart vore i så fall bättre. Visst finns det psykologer som även behandlar ätstörningar men hittar ingen specialist...
Kram! <3

2013-11-01 @ 19:44:44
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Johan

Jag tror på dig vännen, fortsätt kämpa och ge för allt i världen inte upp. Jag vet att du klarar detta. :)

SV: Nej, det var en del där och du har helt rätt, det var övervägande roliga saker också, med hockeyn som klar höjdpunkt då :)

Ja, du har helt rätt där. Klart att det säkerligen är jobbigt ibland, att det finns någon där som ser rakt igenom en och genomskådar varje försök till att påstå att det är bra, kanske för att man just då inte vill prata om det som är jobbigt...

Tack! Nu blir det inget VM nästa sommar, för det gick inte alls bra på EM nu i Turkiet, så vi åkte ur A-gruppen och får istället spela B-EM nästa år... Kanske finns jag med i truppen då :)

2013-11-10 @ 17:29:26
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0