Actiontorsdag

Ni vet känslan när man får reda på att ens brors flickväns mamma är överläkare inom psykiatri och var i tjänst på psykakuten när ni var där senast? Näe ok, det gjorde inte jag heller tidigare. Nu gör jag det och kan mest slå fast att jag hoppas på exakt noll släktmiddagar i framtiden och att jag är glad att jag bytt efternamn.
 
I övrigt har det varit torsdag med händelser åt höger och vänster. Först psykologsamtal där jag fick veta att jag har en läkartid inbokad på måndag. Sen åkte jag in till stan för att hemma hade gjort mig tokig för jag står inte ut med mig själv. Inte för att jag orkar andra heller så jag hade öronproppar och gick och gömde mig på ett cafe. Fast först fann jag denna:
 
 
Halva priset eftersom större delen av december redan gått och full av små muminfigurer. Det gick liksom inte alls att gå hem utan den så idag har jag öppnat arton luckor på en och samma gång.
 
Sen fick jag inte vara ifred ändå. Men det var väl dagens goda gärning så det kanske får vara så. När jag satt där med mitt block och mitt kaffe kom en man fram och undrade om jag kunde hjälpa honom att formulera sig på svenska. Han var matematikprofessor från Irak som ville bli mattelärare och nu hade en fråga att ställa till någon ansvarig på universitetet. Så jag lyssnade och skrev.
 
På väg hem hittade jag ett missat samtal som visade sig vara från vårdkoordinatorn på scä som bad mig ringa upp och började rabbla tider när hon kunde nås och jag fick panik och har fortfarande inte en blekaste om hur jag ska förmå mig att ringa henne. Första problemet är att jag ogillar att ringa, det tog mig många långa veckor innan jag lyckades ringa min vårdcentral för att boka in en tid hos min läkare som jag ändå gillar. Problem två är då att jag inte alls gillar den här vårdkoordinatorn och har rätt tråkig erfarenhet av henne. Problem tre är att jag inte är förtjust i scä på det stora hela. Föredrar capio alla dagar i veckan. Min och scä's historia är inte så bra.
 
Efter att ha genomgått en inre kris (och alla som kopplade referensen nu i juletider får extrapoäng) i och med det där meddelandet skickade jag ett sms till min samtalskontakt och hoppas att vi hinner prata imorgon så det går att reda ut. Sen ringde min läkare från vårdcentralen, på tal om troll eller hur det nu är, och var lite bekymrad. För hon hade fått i uppdrag att följa upp mina prover tagna vid det första eller om det var andra besöket på akuten och nu undrade hon lite sådär varför jag inte hade dykt upp och lämnat nya prover. Förklaringen ligger i att jag helt enkelt inte fått kallelse så imorgon får jag hoppa iväg till lab och (äntligen, tack!) bli stucken av någon som hittar rätt och inte ger mig gigantiska utgjutningar.
 
Slut som artist är dagssammanfattningen. Hur jag mår är troligen rätt uppenbart. Dåligt.

Kommentarer
Postat av: A means to an end

Gud vilken fin muminkalender! Vårdkoordinatorn på SCÄ är inte heller min favorit.

2014-12-19 @ 11:12:30
URL: http://ameanstoanend.blogg.se
Postat av: TicTacToe

En person som jobbar som överläkare inom psykiatrin måste ju ha någon form av förståelse och inte dömer för de får se att vem som helst kan drabbas av psykisk ohälsa. Förstår dock att det känns jobbigt. I mitt tidigare jobb hade jag lite kontakt med en person som jobbade inom psykiatrin och sedan när jag slutat det jobbet så såg jag henne på avdelningen och det var pinsamt för det var uppenbart att jag var där i privat syfte. Men man får hoppas att andra inte dömer en för hårt.

Vad fint av dig att hjälpa den där matematikprofessorn, verkligen dagens goda gärning! :D

Jobbigt det där med telefonsamtal med professionella :-/ Tycker inte heller om det och drar mig för att svara på okända nummer eller behöva ringa upp professionella. Hoppas att du kan samla tillräckligt med mod och bara få det överstökat. Kan kännas väldigt skönt efteråt och dessutom är ju samtalen viktiga för dig.

Hoppas att det gick bra att ta blodprov idag.

Att du inte längre känner någon oro är väl en del av sjukdomsbilden. Man tappar självinsikt och slutar bry sig. Hoppas att du får hjälp snart så det vänder <3

2014-12-19 @ 20:15:46
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: Stella

Usch vad jobbigt med överläkaren. Men du har ju egentligen inget att skämmas för och behöver inte typ undvika henne, för sjukdomar drabbar ju vem som helst. Men jag förstår att det känns jobbigt.

Du har nog rätt i att äs-vård vill ha bra statistik. Jag har inte jättestor egen erfarenhet, eftersom jag efter många om och men tog mig mod att ringa dit. Sedan fegade jag ur och ringde återbud, så jag har inte riktigt kommit i kontakt med dem...

Det borde verkligen vara mer motivationsarbete också i vården! Det är ju en väldigt stor del av sjukdomen, den där ambivalensen och osäkerheten, och så enkelt är det ju inte att på egen hand sätta sig över det och bestämma sig för att man vill, orkar och kan bli frisk liksom. Ganska idiotiskt när patienterna måste typ "bevisa" redan innan att de är tillräckligt motiverade... Alla som inte är det då?

Jaa, min andra blogg heter "springfortsomfan.blogg.se" haha.

2014-12-20 @ 16:42:53
URL: http://perfectlyincomplete.blogg.se
Postat av: fanny

Sv: Ja, precis. Det är jag lite rädd för.. har väldigt lätt att träna för mycket. Vill verkligen inte fasta i äs igen. Ja, det är jätte konstigt. :o usch, jag vill aldrig mer bli inlagd på psyk. Vi får kämpa och inte hamna där. Men måste man så är det bättre att läggas in än att skada sig hemma och må dåligt.

2014-12-20 @ 17:03:00
URL: http://blanchettlove.blogspot.se
Postat av: Elin

Precis det jag menar, "låt mig va"- känslan är både lättande men också tröttsam. Man orkar inte riktigt med den här vardagen. Den som inte riktigt fungerar.

En hel del att önska. Förbannade psykvård.

Aaahhh vad skrämmande.Usch och fy. Skulle vara livrädd för nästa släktmiddag. Det blir verkligen en krock när ni ses nästa gång..
kramar
Psykiatrins slutenvård lämnar en del övrigt att önska för att uttrycka det milt. Jag får väl se hur lång tid det tar innan jag är tillbaka.

2014-12-21 @ 12:19:42
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Lissie

Nej, det är inte mycket att vara avundsjuk på, min situation. Men inte din heller. Att vara fast i vårdkarusellen är hemskt. Jag blir så sjukt less på hur dåligt det fungerar :/ Kan inte tänka mig hur less du måste vara...

2014-12-21 @ 19:11:14
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Maria

Den där vårdkordionatorn har jag inte heller bra erfarenhet av. Fast i efterhand tänker jag att hon kanske hade rätt men var väldigt dålig på att uttrycka sig (aka hysterisk) eh ;P Lycka till och hoppas att du kan njuta lite av julen, kram!

Svar: Njae.. hon är.. oförstående och dålig på att lyssna. Hon är inte så värst bra. Inte min erfarenhet i alla fall.
uppfortsomfan.blogg.se

2014-12-22 @ 21:21:11
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Nej usch, hoppas verkligen att det inte blir några släktmiddagar för dig med henne, men risken är kanske inte så stor trots allt:)

Blir ledsen över att du mår som du gör Hanna. Hoppas du kan få en okej jul trots allt♥

2014-12-23 @ 02:59:03
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Miss Lyckad

Hur går det för dig?

2014-12-29 @ 22:06:54
URL: http://avoidantpersonality.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0