Mycket iller.

Liten Besebus är aningen piggare nu. I tisdagskväll när jag skulle återuppta tandborstningen efter lite uppehåll var han slö. Han är inte så jätteförtjust i att jag gräver i munnen på honom och brukar protestera mer än han gjorde. Han hade också rätt uppenbart ont i munnen. När jag satte ner honom på golvet var hela illern i slow motion. Han var liksom inte där.. han gick så långsamt och försiktigt och okoordinerat och jag började fundera på om det började ta slut på iller. Han är ändå sju år gammal och det betyder att han är gammal.
 
Det visade sig att förutom tandvärk så var han rätt ordentligt uttorkad så jag grävde i skåpen och hittade något pulver som skulle blandas till välling och användas som akut stödmatning, den kunde även användas som sondnäring (ja jag har spännande skit hemma till mina djur=)) så jag blandade och hoppades att han skulle tycka att det smakade okej för att sprutmata en iller är inte kul.. det brukar sluta med niottio procent av geggan på matte.
 
Han gillade det, vi har kunnat få i honom mat, han har god aptit när han blir lite trugad. Tror munnen gör lite för ont för att självmant kasta sig över maten. Veterinärbesök igår och alla värden på rutinblodet var bra utom en lätt anemi men defintivt inte allvarligt nog för att ge sådana symptom som han har och har haft. Tänderna såg som jag visste rätt hemska ut så det blir tandläkare nästa vecka för att se om och vad som kan göras. Fram till dess får vi se till att han äter, mycker inälvsmat för blodvärdet, och så får han smärtstillande. Fortfarande inte en helt hundra iller men betydligt piggare än han var i torsdags och till viss del i onsdags. Men vi får se. Det är trots allt en gammal kille och han ska ju uppskatta livet också inte bara överleva det.
 
Belsebub i busken i onsdagskväll.
 
Belsebus och jag efter veterinärbesök.

Kommentarer
Postat av: ✰Blonde Vulgorette✰

Amen :) Vad gör du idag då? Midsommar och allt :D

2014-06-20 @ 17:19:18
URL: http://fames.se/blondevulgorette/
Postat av: Maja

Skönt att han verkar må lite bättre nu i alla fall, håller tummarna för att han blir ännu kryare!
Sv: Jag behöver höra sådana här saker, jag behöver någon som verkligen säger till mig. Jag vet att mitt förhoppningsvis ska bli ett SKA. Och det SKA det bli. Jag är trött på den här skiten, så jävla trött. Jag är rädd också, extremt rädd. För vilken människa utsätter sig för jobbiga saker medvetet? Det är väldigt få, men nu måste jag göra det - för precis som du säger - jag kan inte fortsätta att gå runt som en levande död.
Jag äter, äter ganska bra men så fort det blir jobbigt kompenserar jag & äter hellre i underkant än överkant. Det är inget liv, jag är en slav och fånge i mitt eget fängelse där jag är fångvaktaren.
Massa kramar! <3

2014-06-21 @ 12:53:44
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Åh stackarn! Jag hoppas han mår mycket bättre snart och att han inte behöver ha ont något mer!

Svar: Jag vet faktiskt inte heller vad som händer. Men det kan ju vara värt ett försök. Kan ju knappast få en att må sämre under ett anfall, eller?

2014-06-21 @ 13:33:06
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Diana Doss

hoppas han blir bra snart! låter lite som att ha en bebis. för att borsta tänderna får man bända upp munnen och när de inte vill ha mat åker det in och lika snabbt ut ur munnen :P

sv: ja, alltså man utmanar verkligen sig själv! tycker det är lite halvläskigt men samtidigt kul, man känner sig sååå stolt när man klarar det liksom :)

haha, ja man får kanske tänka sig lite för vart man flyttar ;) vi bor nära järnvägen så tågen hörs jättetydligt, men det hade jag aldrig tänkt på förrän någon sa det. jag hade ju hört ljuden men inte tänkt på det alls vad det var eller så :P

2014-06-21 @ 21:39:48
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Johan

Hur kommer det sig att tänderna har blivit dåliga på honom? Är det någon särskild anledning, eller blir det bara så?

SV: Ja, den träningen är direkt nödvändig för att jag ska kunna utvecklas till den nivån jag vill. Skulle jag inte kunna träna med dem, bara träna hemma, då skulle jag inte ha en chans, för träningen här på hemmaplan håller så mycket lägre kvalitet än där nere i Malmö.

Ja, det skiljer sig säkert från person till person, men jag gillade det. dock inte som ersättning för den vanliga löpningen, men väl som ett avbrott då och då till denna :)
vad kostade dina barfotaskor?

Ja, det är verkligen ingen lätt grej det där...

2014-06-22 @ 14:59:42
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Erica

Han är så galet söt! Skönt att det är lite bättre och hoppas det fortsätter åt rätt håll! <3

2014-06-22 @ 18:45:43
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0