Om att rösta.

Jag är på det stora hela rätt ointresserad av politik. Orkar inte sätta mig in sådär värst vansinnigt i någonting, det är för mycket djungel att ta sig igenom med floskler och löften utan innehåll på vägen fram till vad dom faktiskt står för.
 
Det har dock inte gått mig förbi att jag som kvinna, framförallt yngre kvinna "borde" rösta på fi enligt många. För det är det enda rätta. Det tänker jag inte göra. Inte för att jämnställdhet inte är en viktig fråga för det är det. Väldigt. Utan för att jag har andra saker som för mig som person kommer före. Typ miljöfrågor. Det känns ganska värdelöst att ha total feminism om vi ändå tänker mörda jordklotet. Typ så. Då har den ingenstans att vara till nytta.
 
Fast för mig är det viktigaste i dom val vi har framför oss att jag lämnar min röst överhuvudtaget. Det som är min hjärtefråga är att hålla sd så långt ner som möjligt. För mig står dom för mer eller mindre allt som är obehagligt. Det vet jag även om jag inte är så insatt i politik.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Vill inte komma här och tjata. Klart du ska rösta som du känner, men om det är miljöfrågan du tänker på så har fi liknande politik med miljöpartiet.

Svar: Ja alltså. Flera partier har en okej miljöpolitik, fi definitivt bland dom bättre. Att valet ändå inte faller där beror på ordningsproioriteringen. För mig är det viktigast. För fi är det inte viktigast, det är andra frågor som kommer först.
uppfortsomfan.blogg.se

2014-05-14 @ 21:03:57
Postat av: Helene

FI är ett parti jag ännu inte fått något grepp om. Vet bara att de på något sätt kämpar för kvinnors rättigheter. Men det finns ju många olika åsikter inom det området, och det är inte säkert att ens egen åsikt överenstämmer med deras. Jag känner att jag måste läsa på om FIs politik.

2014-05-15 @ 09:46:40
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
Postat av: Diana Doss

jag har inte heller någon som helst koll på politiken, och håller med dig om att det är en enda stor djungel att ta sig igenom. men något ska jag väl rösta på. svårast är nog eu-valet, där har jag verkligen ingen koll. vet inte ens vad vi ska rösta om och har inte öppnat mina rlstkort än, haha.

sv: haha, va? tränade han i sandaler??? jag tyckte tygskorna var värdelösa att köra i då sulan är lövtunn så någon stabilitet fanns inte. men det gick ju. det finns ju speciella lyftaskor.

haha, ja precis. men fattar inte vad som är så svårt?! varför det tar tusen år att komma i säng på kvällarna?!??

2014-05-15 @ 12:05:46
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Maja

Jag är intresserad men kan dessvärre inte så mycket om det...vilket jag då egentligen borde läsa på eftersom jag faktiskt är förstagångsväljare. Dock vet jag ungefär hur jag lutar i nuläget. Jag lutar åt miljöpartiet, både i eu samt riksdagsvalet. F! har jag inte ens tänkt på, så vi sitter lite i samma båt där.
Sv: Nu har jag dock varit duktig & ätit upp lådorna. Jag har en låda kvar som jag vet innehåller för lite men sedan är det pappa som har stått för lådorna så då är det tillräckligt kvar i dem.
Kram! <3

2014-05-15 @ 17:39:25
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag är inte heller insatt i politik. Nästan skrämmande illa. Jag tror att många är som oss och inte har någon koll och sedan bara röstar på något som det tror är bra.. Nej man får väl ta och sätta sig och läsa lite om dem någon dag. Det finns ju vissa partier man däremot inte behöver läsa om som man vet att man ändå inte kommer välja;)

2014-05-16 @ 13:36:13
URL: http://sessie.se
Postat av: MissManic

Jag kommer som vanligt rösta på V
De har liksom mycket som stämmer på mig, feminism, miljö, jämställdhet, vårdfrågor så det är de som tilltalar mig mest

2014-05-18 @ 11:20:15
URL: http://missmanic.se
Postat av: Erica

Jag är inte heller speciellt insatt i politik. Men SD skulle jag aldrig rösta på i alla fall... ;p

2014-05-18 @ 19:17:08
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0