Din äckliga uppmärksahetssökande idiot...

.... är vad som far runt i min hjärna just nu. Det och:
 
-Ditt tjocka jävla fanskap.
 
I två veckors tid har jag funderat på att ringa sjukvårdsrådgivningen bara för att få en hint om när jag bör söka hjälp för dom rent somatiska problemen. När jag ska välja huruvida jag vill försöka självdö eller inte. Jag har inte fixat att göra det eftersom jag vet hur vården ibland är lite för dålig på psykiska problem för att klara av att bemöta en med värdighet och inte beskylla personen ifråga för att denne satt sig själv i situationen och därmed bör skylla sig själv. Så tog jag tjuren och modet och allt man kan ta vid horn igår och ringde. Den fd ivasköterskan som svarade lät som hon höll på att trilla av stolen när jag beskrev hur jag mådde och övertygade rätt snabbt min kära make om att han skulle köra in mig till akuten.
 
Vilket jag var sådär halvsugen på. För så jävla illa är det ju inte. Men, jag följde med för jag är ju rätt seg och trött. In och puls och blodtryck tas direkt från gående så inte direkt en puls eller ett blodtryck som ger några vettiga värden. Dom tog två rör blod sedan fick jag vänta några timmar innan en av alla dom där satans at-läkarna (ja det finns säkert vettiga sådana också och alla är barn i början och hela konkarongen men jag är less på större delen av dom) kom och berättade att min kropp mår kanon, saltbalansen är finfin, sockret bra och njurarna fungerar. Sedan ville han ringa psykjouren. För jag mådde ju dåligt och eftersom jag var medicinskt frisk (Jonathan uppmätte puls på 39 när jag låg där och var ångestfylld och jag var yr liggandes) så var det ju inget dom kunde göra och jag ville ju ha något det var ju därför jag kom in. Jag förkalrade med all tydlighet att jag INTE var intresserad av psykiatrin men han envisades med att gå och ringa ändå så jag gick hem.
 
Övriga symptom jag beskrev när jag pratade med läkaren ansågs totalt ovidkommande och undersöktes inte och jag åkte hem, skamsen, gråtfärdig och förbannad. På mig själv. Som tar upp tid. Som är hypokondrisk. Jag åkte hem med vetskapen om att det jag äter nu är tillräckligt för att hålla min kropp stabil både viktmässigt och på övriga punkter. Att fem frukter och två kopparte om dagen är fullt tillräckligt näringsintag och att jag är dum i huvudet som kan tro något annat.
 
Nu vill jag helst bara få slippa finnas. Jag ska aldrig mer be om hjälp med sånt. Jag vet det nu.

Kommentarer
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Styrkekramar Hanna♥ Det där är inte tillräckligt, det vet du, trots att proverna visade att du mådde bra så gör kroppen inte det alls. Jävla skitvård!

2014-11-10 @ 15:02:44
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: TicTacToe

Alltså seriöst? Varför tog de inte din riktiga vilopuls? Kan ju bli väldigt missvisande om man inte tar det på rätt sätt. Vad ställde de för frågor? Hur förklarade du att du sökte hjälp? Alltså berättade du om dina svårigheter med maten eller beskrev du bara din kroppsliga symtom?

Ätstörningsvården är så långt ifrån tillräcklig i detta land, så många som är drabbade men bara de allra sjukaste som får vård först. Alla skulle tjäna på om man jobbade mer förebyggande och i ett tidigt stadie. Bara för att man inte är gravt underviktig så tar kroppen sådant stryk. Det är lätt att ge upp och bara låta problemet vara eftersom det är jobbigt att ta tag i det. Jag har inte bestämt mig än för om jag tycker att det är värt att kämpa på med maten.

Du ska inte tro att du var hypokondrisk, du hade all anledning att söka hjälp och det var bra och modigt av dig! Blir läget värre så tveka inte, du kan ha turen att träffa bättre vårdpersonal då!

2014-11-10 @ 16:07:46
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: fanny

Kramar <3

Svar: Tack=)
uppfortsomfan.blogg.se

2014-11-10 @ 18:31:12
URL: http://blanchettlove.blogspot.se
Postat av: Miss Lyckad

Jag skulle vilja försöka övertala dig att inte ge upp. Att försöka igen. Och igen och igen och igen om det behövs. Men jag förstår din uppgivenhet. Jag vet hur det känns. De är bra på det. Att få en att känna sig som en hypokondrisk attentionwhore.

De stirrar sig blinda på sina prover. Hur man mår räknas inte. Svensk sjukvård äcklar mig.

Stor kram

2014-11-10 @ 20:43:06
URL: http://avoidantpersonality.blogg.se
Postat av: Johan

Ibland undrar man ju alltså...
Jag kan inte släppa det där med att det känns som att vården är underbemannad. Känns inte som att det varken finns tid eller resurser att ge patienterna (kan man säga så?) den hjälp de behöver. Det undersöks, värden och annat noteras och om de är som de ska, ja, då är man frisk. Tid för närmre analys av psykusk ohälsa etc. finns inte. Eller har jag fel?

SV: Ja, det var mycket både positivt och negativt efter förra helgen, men mest positivt. Det var en riktigt bra tävling från vår sida, men som sagt, när det är så nära medalj, då kan man inte låta bli att vara lite besviken över det...

Ja, det känns ju inte som någon orimlighet att hinna med det då...
Men då menar du alltså att det ligger i huvudsak hos dig själv? Delvis gör det nog det, ja, men jag kan känna att proffesionella yrkesutövare så borde kunna göra något åt det. Har du läst Tory Hayden's böcker? Lite som hennes åtaganden kanske du är, det behövs lite annorlunda tänk, att komma åt dig, eller hur jag ska säga, från andra vinklar än det vanliga. Förstår du hur jag menar? Lite flummigt kanske, men ja... :)

2014-11-11 @ 12:43:29
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Elin

Alltsååååååå... What the fuck? Hur i helvetes jävla *fler svordomar* tänkte läkaren där? Och din kropp kan omöjligt vara i den "fina form" läkarna tycker. Oavsett vad blodprover osv säger. De får ju faktiskt kolla upp alla problem, det var ju dom du åkte in för? Och 39 i vilopuls är INTE hälsosamt!

Det är ju tur att det iaf finns någonstans där vården fattar att kontinuitet med personer inom all sorts vård, men särskilt psykvården, är så otroligt viktigt för den fortsatta vården.
kramar

2014-11-11 @ 21:15:30
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0