Muntra egoklubbens årsmöte, protokoll.

Äter för att jag har tråkigt. Vilket känns otroligt motsägelsefullt att säga för jag har varken ork, intresse eller förmåga att ta mig för mer än jag gör. Det vill säga mest ingenting. Att säga att jag har tråkigt låter som att jag sitter hemma och borde ha något att göra. Vilket inte riktigt är fallet. Kanske är det mer korrekt att jag säger att jag äter för att dämpa ledan, för att väcka någon känsla. Eller bara för att ha ännu mer anledning att hata mig själ.
 
För nej, det är inte bra att äta på det här viset och jag går upp i vikt och jag varken behöver, vill eller orkar det. Inte tjock också. Inte ovanpå allt annat. Det handlar inte om att jag går från undervikt till normalvikt. Det handlar om att jag växer ur mina kläder och närmar mig den där vikten när det börjar klassas som ohälsosamt. Och hatet mot mig att jag låter mig själv behandla mig på det viset är större än det fins ord för.
 
Och jag vet, alla vill säga att jag är fin som jag är. Men hur egoistiskt och drygt det än låter så bryr jag mig inte. Inte för fem öre. Det är inte andras åsikter jag bryr mig om. Det är min. Det är hur jag ser på mig, vad jag ser. Inte andra. Och jag vill vara smalare. Jag vill inte känna mig klumpig. Jag vill orka göra saker, jag vill inte vara mätt. Jag vill inte att mina kläder sitter som korvskinn.
 
Jag vill inte riktigt leva, jag har fått så överjävla nog.

Kommentarer
Postat av: Helene

Jag ser dte inte som motsägelsefullt att äta när man är uttråkad om man inte orkar ta sig för med något annat. Så brukar jag ofta göra. En del av mig vill liksom "hitta på något" - gå ut och festa, se på film med någon vän, gå på stan, annan aktivitet. Men samtidigt känns allting så otroligt jobbigt och jag får en obehagskänsla av att tänka på det... Då brukar jag istället bara längta efter att äta något gott, lyssna på ljudbok och spela spindelharpan. Något som ger mig tillfredsställelse eoch avslappning...

2014-10-05 @ 12:26:42
URL: http://emhes.blogg.se
Postat av: fult

Den mest uttjatade kommentaren någonsin, men ändå så jävla relevant. Du är fin som du är. Och även om du inte tror mig så är det precis så. Du duger alldeles utmärkt precis som den du är.
Styrkekramar

2014-10-05 @ 14:33:15
URL: http://fult.blogg.se
Postat av: fult

Den mest uttjatade kommentaren någonsin, men ändå så jävla relevant. Du är fin som du är. Och även om du inte tror mig så är det precis så. Du duger alldeles utmärkt precis som den du är.
Styrkekramar

2014-10-05 @ 14:33:20
URL: http://fult.blogg.se
Postat av: Silverglitter

"det är inte bra att äta på det här viset och jag går upp i vikt och jag varken behöver, vill eller orkar det. Inte tjock också. Inte ovanpå allt annat. Det handlar inte om att jag går från undervikt till normalvikt. Det handlar om att jag växer ur mina kläder och närmar mig den där vikten när det börjar klassas som ohälsosamt."

JA. Åh fy fan vad jag känner igen mig i det. Att gränsa till röda BMI-siffror, till och med redan vara där enligt vissa skalor. Att inte längre få plats i kläder, att magen står ut, att få just den tanken: inte tjock också. Inte det med, ovanpå allt det andra.

2014-10-05 @ 15:15:50
URL: http://silverglittrande.blogspot.se
Postat av: Maja

Önskar verkligen att det fanns något jag kunde göra för dig vännen, finns här <3

2014-10-05 @ 15:30:55
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag är likadan, det spelar ingen roll vad andra säger, man har en egen bild i huvudet om hur man vill vara och se ut och det är bara den som är viktig och spelar någon roll. Alla andras åsikter kvittar.

2014-10-08 @ 11:55:25
URL: http://sessie.se
Postat av: Johan

Hur vill du ändra den synen på dig själv? Hur vill du se och uppfatta dig själv? Skit i andra en stund, bara berätta hur du skulle vilja se på dig själv?

SV: Tack! Det känns grymt bra! Särskilt med tanke på att Rio har varit mitt stora mål hela tiden och nu finns chansen dit fortfarande kvar, men först gäller det att lyckas på A-EM nästa sommar! :)

...Det har du faktiskt rätt i. Klokt sagt! Alla problem är problem och viktiga för den personen som har dem just där och då, även om det till synes är ett problem som är en liten skitsag, eftersom andra runtomkring har det mycket värre.

Dåskulle nog du och Jocke funka bra som resekamrater :P För så är han med :)

2014-10-11 @ 17:26:59
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0