Det finns så mycket man inte ska säga

Och sen kom vardagen.
 
Det finns en väldans massa saker man inte ska säga. Saker som är inte är riktigt okej att känna och tänka och absolut inte riktigt okej att sätta ord på. För om man känner så eller säger så är man inte tacksam nog, försöker inte nog eller så är det något annat man inte är eller gör nog. Det är lite fult. Det är mycket fel. Men vad ska man göra om det faktiskt är så att det är det man känner? 
 
Jag vet inte om jag orkar bli frisk. Jag tror faktiskt inte det.
 
Jag är rätt säker på att jag aldrig någonsin i någon framtid kommer orka jobba heltid.
 
Jag är sjukt less på folk som berättar hur svårt det är att gå upp i vikt som det vore någon allmän sanning. Det är det inte.
 
Jag har ingen som helst lust att ens försöka acceptera min kropp med den vikten jag har nu. Jag behöver inte vara underviktig men jag tänker inte vara här. Så det så.
 
Jag tycker inte om att jag självskadar men jag bryr mig inte så värst längre. Jag tycker mest att det är skönt att det finns något som hjälper. Jag ser inte betendet som ett lika stort problem som det faktum att jag faktiskt mår så dåligt att jag ser det som en lösning.
 
Jag får höra att mina höga krav på mig själv är ett av mina största problem men jag vill inte sänka dom. Jag är smartare och mer logisk än den absoluta merparten av befolkningen och det är det enda med mig som jag är nöjd och stolt över. Jag vägrar att nöja mig med halvdant när jag vet min potential.
 
Jag är så avundsjuk på människor som äter och är smala att jag ibland skulle vilja slå dom på käften. Inte för att det är deras fel men för att jag har så ont av avundsjukan.
 
Jag tycker inte om att leva.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: TicTacToe

Vet inte om jag tolkat din text rätt men skulle man kunna säga att det du förmedlar är en likgiltighet?

Var själv nyligen inne i en sådan period då jag förhöll mig likgiltig till allt. För som du skriver så är det mer ett problem att man mår så dåligt att man tar till att t.ex. självskada än själva självskadandet.

Det som kan ske efter likgiltighet är förändring. Jag kände att jag fick nog, inget betydde något och jag var så trött på att leva som jag gjorde. När man inte har något att förlora så kan man testa något annat. Det tar tid att komma dit och du kanske inte är redo för det än, men du kan bli.

Saker och ting kan ändras fort till det bättre även om man inte förstår hur något skulle kunna bli bättre.

Så himla bra du satte ord på mina känslor av att jag öppnade upp mig offentligt. Det känns sjukt läskigt och sjukt stort och det var precis detta jag behövde för att kunna förändra mig.

Jag vill inte vara någon jobbig typ som försöker komma med peppande ord. Du har det förbaskat tufft, men jag tror på dig.

2015-08-11 @ 09:48:41
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: H

Jag tvivlar på att det finns smala personer som äter ordentligt. Alla jag känner som är sådär lite extra smala äter i alla fall inte ordentligt. Jag har sett dem äta mycket vid enstaka tillfällen. Men de gånger vi umgåtts en hel dag eller längre så har de hoppat över åtskilliga måltider - eller lämnat hälften på tallriken...

2015-08-11 @ 10:08:33
URL: http://hornviol.blogg.se
Postat av: H

Svårt att veta vad som är bäst... Att förändra sig (vilket eventuellt inte går), eller att acceptera den man är och försöka hitta en passande livsstil (vilket inte är helt lätt om samhället inte passar).

Haha, jag tror att det skär sig där någonstans.

Förhoppningsvis går det att hitta någon mellanväg.

2015-08-11 @ 10:18:01
URL: http://hornviol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0