En del bilder


Första dagen var inte så mycket, vi åkte tåg och bus i en mindre evighet och sedan gick vi i kanske två och en halv timme innan vi brottade upp vårat "pettsontält" för första gången. Det är pappas gamla och silverfärgen börjar släppa så man får fina silverfingrar varje gång man hanterar yttertältet=) Sov som en stock med underställ och mössa i dunsovsäcken. När andra åker till sol och bad väljer jag uppenbarligen helt tvärtom.






Andra dagen började med regn... som forttsatte under större delen av dagen. Alla dagars frukost var lika fina, havregrynsgröt med proteinpulver i och torkad banan. Varmt och gott te till det naturligtvis. Under dag två plockade vi hjortron och passerade den norska gränsen. Åt risotto på påse som hade en evighetslång koktid och vår hunger klarade inte att vänta så riset knastrade lite mellan tänderna. Vid fyratiden hade vi kommit fram till den norska sjön Rönsjöen där dracks det blåbärssoppa och min bror vred ur sina dyngsura strumpor innan vi gav oss iväg igen. Planen var att ta oss till andra änden av sjön och slå läger för natten. Det var bara det att vid andra änden var det hysteriskt mycket mygg och tveksamt dricksvatten så vi bestämde oss för att gå tillbaka till vår blåbärssoppepausbäck, dvs ett halvt varv till runt sjön. Vad vi inte visste när vi bestämde oss var att halva vägen tillbaka bestod av sprängsten.. typ meterstora stenar i ett enda ras hela vägen ner till vattnet. Vi fick ägna typ 45 minuter åt att vara bergsgetter och skutta fram i rask takt över dom. Viktigt att hålla farten för myggjävlarna följde med oss och så fort vi stannade för att hämta andan surrade dom runt huvudet. Men, vi kom fram efter ungefär 9 timmars vandring varav minst hälften med blöta skor och strumpor. Jag sov gott...











Den tredje dagen kom vi till Grövelsjön och fick dessutom lite bättre väder, det klarnade upp såpass att vi faktiskt hade sol på eftermiddagen. Vi travade upp på en höjd och åt lakritsstång och vid sextiden stannade vi och satte upp tältet, vi hade underskattat vår kapacitet lite så vi var tvugna att stanna för att ha något att gå alls sista dagen. Det var precis vid gränsen mellan norge och sverige och det finns ett gränsstaket däremellan.. det har alltså lagts ner tid och pengar på att banka upp ett nätstaket ute i ödemarken. Dagen avslutades med te med utsikt över sjön (och typ fyra tält till=P).













Sista dagen plockades det lite mer hjorton och vi kom till det tydligen väldigt häftiga utflyktsmålet silverfallet. Verkade som att alla barnfamiljer på dagstur tagit sig dit. Solen sken och vi såg att myggen föredragit min överarm med tatueringen.. undrar om den smakade extra gott? Trots att vi tog god tid på oss var vi framme vid fjällstationen redan vid tretiden så efter middagen tog rastlösheten över och vi knatade iväg halvvägs upp på ett berg och inväntade solnedgången med kameran i högsta hugg. Tyvärr blev den väl inte så häftig som man hade kunnat önska men det var ju inte fel att komma ut.














Kommentarer
Postat av: [kampen tillbaka]

sv; tack ! ja det har jag själv faktiskt också tänkt ,tack för tipset ska utmana mig någon dag tänkte jag. :D hur går maten för dig ?

kram

2011-08-01 @ 16:42:38
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se/
Postat av: camilla

det sre härligt ut:D jag har aldrig gjort något liknande, har du gjort de ofta?



ååå tack du gör mig glad:D även fast de på något sätt e jobbigt att de syns att man blir större om du förstår? min pappa sa liknande här om dagen o en del andra också o de gör mig verkligen jätteglad för jag ville ju inte se ut som jag gjorde närj ga vägde som minst, men ändå tar de emot på något sätt, e inte de konstigt?



åå du gjorde helt rätt som badade :D var de i hav eller sjö? visst var de häärligt:D

2011-08-01 @ 20:31:41
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Lillan

Ja, och solnedgångar vid havet är desto underbarare. Jag har inte läst igenom ditt inlägg för jag är inte så klart i huvudet, ska göra det när jag är lite piggare, men att dömma av bilderna så såg det ju fantastiskt ut:)

2011-08-02 @ 01:20:06
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: HannaFindus

Det där såg riktigt härligt ut! Hoppas att ni hade det trevligt! du tar jättefina bilder!

2011-08-02 @ 19:02:30
URL: http://nattstad.se/hannafindus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0