Att bry sig om

Idag fick jag ett sms av en vän. Hon mår inte bra, har inte gjort på många år och nu är det extra svajigt igen. Hon sa att hon bara ville skada sig själv så mycket som möjligt. Så hon hade börjat svälta sig.
 
Där någonstans ville jag bara slänga telefonen i stenläggningen bredvid bänken där jag satt och skrika rakt ut. Inte nu. Inte en till. Inte det. Jag är så skör just nu. Jag vacklar och velar och har ångest över mat och backar tusen steg. Min första tanke var helt allvarligt att fan, då måste jag svälta mig tills vi ses på fredag så jag kanske, kanske tappar i vikt. Sen var nästa tanke att jag inte orkar höra, inte orkar se. Att jag måste skydda mig själv.
 
Sen kom nästa tanke, att jag faktiskt bryr mig vad jag än säger eller gör. Jag hade oroat mig för henne även om jag slängt iväg mobilen och inte svarat henne. Att det är lika bra att jag säger till henne redan nu hur det slutar så har jag i alla fall gjort det. Jag vet ju att man inte riktigt bryr sig, inte riktigt förstår allvaret i det andra säger men ändå. Att inte säga det är att inte försöka och det känns ju korkat. För jag bryr mig ju.
 
 
Jag är inte starkare än att jag genast triggas igång. Men vad tusan ska man göra. Jag vägrar att inte finnas där.

Kommentarer
Postat av: Elin

Jo sant. Därför det är ännu svårare att låta bli att göra allt det där som syns. Känns lite mindre värdelöst när det kan hända att man får mer hjälp av det liksom.

Klart du har rätt att må dåligt och triggas av att dina vänner gör det du har "lättast" för att göra.
Stå på dig, mot sjukdomarna. Du förtjänar bättre.
kramar

2012-09-10 @ 23:35:32
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Det är jobbigt att höra att andra mår dåligt, jag är som dig triggas igång också. Men du måste tänka på dig, gör det som känns bäst för dig.

2012-09-11 @ 14:04:05
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Maja

Det där är sjukt jobbigt. Man vill finnas där men vet inte om man klarar av det. Har en kompis, hon svälter sig inte, men hon har mått jävligt dåligt och mår fortfarande inte så jättebra, men jag valde att ändå finnas där för henne, för jag vet hur jävla viktigt det är att ha någon där.
Om du känner att du klarar av det, var där för henne, annars borde du inte göra det, trots att det känns hemskt. Men varna henne, säg att du vet hur det slutar. Om du lyckas övertala henne har du vunnit mycket på det.
Kram <3

2012-09-11 @ 15:13:19
URL: http://cuilenya.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0