Förlåt.

Alltså. Jag tror inte ni förstår. Det jag har ätit senaste tiden borde inte göra så att jag har gått ner ett halvkilo eller så som kan påverkas av vätska. Det är inte heller så att jag vägt mig dagligen och vi pratar om differensen mellan fredag och lördag. Det är en och en halv vecka när jag ätit som mest ungefär hälften av det jag borde. Jag har levt på frukt och grönsaker med tillägg av tonfisk och kvarg.
 
Alltså, jag tror inte ni förstår. Jag är ledsen. Jag vill inte säga det för ingen vill höra det och ingen tror på det för det är inte som jag säger. Det är aldrig som man säger när man är sjuk. Det är alltid bara sjukdomen som förvirrar en. Men jag tror inte ni förstår. Jag tror inte det. Det är inte sjukdomen som pratar det är jag.
 
Jag skäms över det men jag är så avundsjuk att det gör ont på alla som rasar i vikt så fort dom blir lite stressade eller hoppar över en av sjuttioelva måltider på en dag. Alltså fysiskt ont. Jag skojar inte på något sätt. Jag är så avundsjuk att jag utvecklat ett hat mot företeelsen. Jag gör allt jag kan för att inte hata personerna som har det så för jag vet att ni inte väljer det. Jag vet att många lider av det. Men, det gör så ont. Jag är avundsjuk på alla som överhuvudtaget kan gå ner i vikt. Min kropp släpper ifrån sig vikt när jag inte äter, punkt. Ett äpple och två koppar te om dagen, då möjligen så händer något.
 
Jag förstår inte varför jag alltid skulle vara ett undantag. Nog säger man sådär rent allmänt att kroppen håller hårt i det den får i sig när man svälter men kan någon förklara hur jag kan hålla vikten när jag om man ser till andra aspekter redan skadat kroppen? Varför prioriterar den att ha fläsket kvar framför att få hjärtat att slå normalt eller mensen att fungera? Varför är min kropp sådan? Varför är jag så vidrig. Varför går andra ner så fort dom slarvat det allra minsta?
 
Och varför bryr sig ingen?
 
Förstår ingen att jag blir rädd. Jag orkar inte riktigt bry mig men någonstans där under så är jag ju rädd. När man har en låg puls och tränar dagligen. När det gör ont i bröstet. Och jag kan inte sluta.
Varför finns det ingen någonstans som säger stopp åt mig?
 
Jag är rädd och jag är arg och jag mår så fruktansvärt dåligt. Imorse blev jag stressad och började kasta skor omkring mig och fick panik och låg och skrek rakt ut i sängen och kunde inte andas och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag ville bara bort.
 
Och nu gråter jag. Och jag är så äckligt jävla avundsjuk.
 
Hata mig. Gör det. Jag gör ju redan det.

Kommentarer
Postat av: Julia

Varför är det så viktigt att vara smal förresten?

Du skriver att ingen förstår, men min kropp fungerar på samma sätt. Kan äta minimalt under en längre tid men trots det inte tappa något i vikt överhuvudtaget. Jag har dessutom gått upp 22 kg de senaste halvåret och då har jag inte ätit mer än knappt 2000 kcal om dagen, ibland mindre. Trots den mängden har jag lyckats öka så pass mycket och nu hamna på normalvikt. (Jag är dock glad över detta, mitt liv har börjat nu. Precis som ditt också kan när du väl kan släppa ångesten)

Du är inte ensam om att ha en kropp som inte fungerar som den ska, men försök ändra på huvudet istället. Gör något utifrån var står nu, fast med hälsan i fokus, istället för vikten.
Visst kan du gräva ner dig ytterligare och välja att lägga all kraft och energi på att må dåligt över något egentligen så meningslöst som vikten, eller så byter du spår.

Varför bry sig så mycket om andra? Du kommer alltid att behöva leva som dig själv, så varför inte börja ta hand om dig själv istället? Ingen kan tvinga dig, men uppenbarligen mår du inte bra så som du agerar nu heller, men du ska veta att det går att ta sig förbi detta.

Du skriver också att du vill att folk ska stoppa dig, men vi som skriver på din blogg avfärda du och menar att vi inte förstår någonting. Antingen klamrar du fast vid de som vill dig väl, eller så låter du dig själv sjunka ytterligare.

Vill du kämpa för att må bra eller tillåter du dig att gå ner dig?

Svar: Mitt problem är väl inte att jag går upp om jag är underviktig. Det fattar jag att kroppen gör. Vad jag inte förstår eller vill acceptera alls är att den ska fortsätta i all evinerlighet (och ja, den fortsätter, jag har varit på gränsen till övervikt genom att äta helt normalt).
Problemet ligger också i att det som stör mig mest är inte vad andra tycker om min kropp, det är jag och min åsikt som är starkast. Jag har tex inga som helst problem att byta om eller duscha när jag klättrar, trots ätstörning och trots att jag konstant ser ut som jag slagits med en sisådär fjorton katter eller en gräsklippare.

Det är ju dom som finns i livet utanför bloggen som jag önskar sa något. Inte för att bloggläsare inte är fina människor som bryr sig på riktigt. Men jag skulle bara vilja att tex vården bekräftade min oro. Att den är befogad. Som det är nu så rycker dom på axlarna åt problemen lika mycket som jag och det leder tillatt jag inte ens vågar nämna hur det känns. Hade avslut med capio idag och jag försökte förmå mig att berätta hur illa det var fysiskt. Men jag kunde inte för jag vill inte framstå som hypokondrisk och jobbig. Jag menar säger dom inget på akuten när dom märker det så lär det ju inte vara någon fara. typ så resoneras det i mitt huvud.

Jag tror mitt problem just nu är att jag inte vill något. Allt är nattsvart. Jag vet inte varför jag kämpar mot en ätstörning för när den är i viloläge så är det alltid någon annan skit som tar över. Blir bara matt och less.

Jag vet att jag borde "bara" göra allt man ska, kämpa, äta, vilja.. men näe. det tar stopp.
uppfortsomfan.blogg.se

2013-11-04 @ 08:57:17
Postat av: LS*

Jag förstår precis. Kan också leva på mycket mindre än vad som egentligen krävs för att jag ens ska orka med vardagen. Men min kropp skiter högaktningsfullt i all kalori-matematik. Så jag fick sluta räkna. Och börja leva.

Nä, så lätt är det ju givetvis inte - och jag är inte med på det i huvudet heller alla dagar. Men det GÅR att må bättre.

Avundsjukan kanske vi aldrig helt kommer ifrån (fast för mig har det blivit mer och mer skepsis: Går de verkligen ner bara för att de "slarvat" ett par dagar - eller äter de faktiskt mindre än vad de låter påskina? De kanske också är helt slut egentligen, kanske också ignorerar kroppens alla signaler?). Men man får ta korten man blivit given och spela dem bäst man kan.

(Och ja, hade någon sagt sånt här till mig när jag mådde som sämst hade jag tyckt de var idioter...)

Svar: Korrekt... eller jag tycker inte du är idiot. Jag tycker inte om det du skriver bara=)
Problemet är att när jag slutar räkna och försöker leva så kan jag inte ha några kläder längre, det jag vill göra när jag lever (träna mycket) blir svårt med all extra vikt..

Ja usch vad negativ jag är. Fy mig.
uppfortsomfan.blogg.se

2013-11-04 @ 11:36:43
Postat av: Helene

Det är lätt att lägga stor vikt vid. Af andra tycker och vad de tror, hur de tror att man mår och att viljan att de ska förstå precis hur dåligt man mår. Men det skadar bara en själv att tänka så. För vad hjälper det att någon här på bloggen eller i din omgivning förstår/erkänner att djungeläventyr mår bra? Det är ju ändå bara en själv som kan göra så man mår bättre. Självklart är det skönt när någon annan bryr sig, men jag tror det är bättre att göra sig lite mer oberoende. Förhoppningsvis finns det något annat som vännerna kan bidra med, än att understryka ens dåliga mående.

Världen är orättvis. Förstår att du tycker det är dåligt att du inte går ner i vikt av att ligga på så stort underskott. Kanske hjälper det att tänka att många andra också är missnöjda med sin kroppsliga lott? Jag tycker t.ex. att det var dåligt att min mage fortfarande hade så mycket fett i våras trots att jag oftast bara pr protein och grönsaker till lunch och middag. Medan andra ku de äta vad de ville och inte träna alls och ändå ha platt mage med lätt definition. Du är inte ensam om dessa tankar.

2013-11-04 @ 11:37:05
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
Postat av: Helene

Såg att min text innehåller några otillbörliga ord här och vasar. Svårt att skriva på mobilen, den gör lite som den tycker är bäst x)

2013-11-04 @ 12:02:19
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Som vanligt känner jag igen mig i det du skriver. Du är inte ensam, även om man känner sig mest ensam i världen med dessa tankar och problem.

2013-11-04 @ 13:58:58
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Elin

Människor som på något sätt är sjuka hatar ofta sig själva långt mer än andra någonsin kan hata dem. Så jag tror ingen når till så långt hat som du känner du inför dig själv. (undantag finnes självklart) men jag tror faktiskt att det där hatet du slänger på din kropp och själ är den värsta du kommer uppleva.
Glöm inte det, att det finns EN TID då det finns något annat för dig. Det är jag övertygad om.

Helt sjukt. Så ska vården inte agera. Som med min huvudvärk. Äh ät lite starkare voltaren och ipren så klarar du vardagen med huvudvärk ändå.. Eh så jag ska leva med huvudvärk i månader, kanske år..?
kramar

2013-11-04 @ 20:51:59
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Emmy

Jag är också avundsjuk på dessa människor, har varit ledsen för detta men ledsen och that's it, så jag betvivlar också på att jag förstår dig. Men smärtan du beskriver gör ont i även mig. Jag önskar att du inte behövde genomlida något av detta! Men jag förstår att du är rädd.

sv;
Tacktack, jag gjorde mitt bästa jag… Ingen orsak. Du förtjänar det jag skriver till dig så ta åt dig. Du ska inte behöva känna någon hemskhet...

2013-11-04 @ 23:38:36
URL: http://eeemmylam.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Ja, det är det. Det är helt fantastiskt att ha en sådan tro. Och det är inte svårt att ge Gud en chans. Om du vill det. :-)

Jag hatar inte dig. Jag känner snarare tvärtom att jag skulle vilja göra något för att hjälpa dig. Om det så bara skulle vara något litet som att ge dig en kram och säga att allt kommer att bli bra. <3

2013-11-05 @ 12:22:24
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Maja

Visst förstår jag din rädsla, det är samma rädsla jag själv bär runt på och som ofta hindrar mig och får mig att ta lite i underkant istället för normalt eller "för mycket".
Jag har egentligen ingen aning om hur min kropp är, dock borde jag inte ha några anlag om man tittar på mina syskon...
Styrkekramar till dig finaste! <3

2013-11-05 @ 17:43:57
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Linn

Styrkekramar till dig!

2013-11-06 @ 21:39:10
URL: http://raur.blogg.se
Postat av: Caroline

Hej! Har förut aldrig läst din blogg och hamnade här nu av en slump, och rätta mig om jag har fel men du vill att något ska hända? Att någon ska sätta ner foten och säga stopp? Det vill jag också förut....men det är du själv som måste kämpa och blir frisk. Finns ingen annan som kan göra det åt dig. Tänk på de! Och får du inte tillräckligt med stöd från vården, säg det! Det är ju ditt liv och din kropp som blir lidande. Kram!

2013-11-07 @ 08:51:05
URL: http://carro6.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0