Kalenderångest

Igår kväll grät jag.

Jag gråter inte ofta. Alls. Igår var jag helt förtvivlad. Igår var ångesten över min höstkalender överväldigande. Jag orkar inte ens tänka, kan inte förstå hur jag ska klara av det. Jag är stressad över hur jag ska få ihop mitt liv, hur jag ska kunna uppbåda ork att göra det jag har planerat. Det är inte ens mycket, jag är ju för guds skull heltidssjukskriven så hela dagarna är tomma. Det enda som står i min kalender är två handbollsträningar, en träning med laget jag är tränare för och sen matcher för båda lagen. Sen är det en tränarutbildning, jag tror att vi träffas två max tre gånger under hösten. Det är det som står i min kalender och jag får ångest och blir hysteriskt uppstressad. Jag orkar bara inte. Som vi sa på mitt samtal igår, jag skulle nog må bra av att ha något att göra, något med mening att gå upp till men hur ska det kunna fungera när jag efter bara en eller två dagar med ställd väckarklocka och planer under dagen är så trött och slutkörd att allt bara brister och jag inte orkar något alls.

Det gör liksom ont att inse att man är sjuk även om det är för hundrade gången.


Det behövs en träningsplanering för killarna, det är egentligen varken svårt eller tidskrävande men jag orkar inte. Det blir svårt att andas bara vid tanken. Jag känner mig som världens sämsta tränare för jag orkar inte, jag kan inte sätta upp mål, jag kan inte se vad som är rimliga mål. Framförallt kan jag inte för mitt liv se hur jag ska kunna få dom dit. Jag tycker jag har kört fast. Fastnat i att förlora (igen, alla lag jag är inblandad i både som spelareo ch ledare bara förlorar jämt) och jag tror jag drar med mig spelarna. Jag vill inte att dom ska vänja sig vid att förlora. Jag hatar att dom får stryk med 20 mål i varenda turneringsmatch. Jag hatar att jag inte kan få dom att vara bättre. För det är inte så att dom saknar förutsättningar. Det är inte så att våra spelare är enbenta och halvblinda även om det ibland känns så när vi spelar. Det är jag som inte kan förmedla kunskap, det är jag som inte kan hjälpa dom att få ut det bästa ut sig själva. Jag blir så frustrerad, ledsen och kan liksom inte hitta självförtroendet. Jag borde kanske lägga ner innan dom är fördärvade. När jag känner så här.


Sen har vi ett träningsläger nästa helg. Jag sitter bara och tittar med panik på dom skrivna orden i kalendern. Jag vill verkligen inte. Allt med det ger mig bara skyhög ångest. Det börjar med att vi ska åka båt. Jag blir sjösjuk och har kräkfobi. Den kombinationen gör det vedervärdigt att åka båt även om jag oftast klarar mig rätt ok med piller. Sen kommer nästa moment, jag ska dela stuga med ett par av spelarna och hålla mig pigg och fräsch en hel helg. Det är vansinnigt tufft för så stark är jag inte. Det är små campingstugor mitt ute i mest ingenting och kolmörkt ute. Det är dela toalett vilket jag har så där väldigt svårt för. Sen är det maten. Jag har lite hygiennojja när det kommer till matförvaring (samma fobi som båthelvetsproblemet som ställer till det) och har vansinnigt svårt för den typen av matlagning som äger rum där. Det är någon form av stor grill med stekbord eller ja.. jag bara orkar inte och ovanpå det ska jag hålla i träningar. Jag gråter nästan av utmattning bara nu när jag skriver ner det.

Sen hamnade jag där igen, där det alltid slutar. På mitt samtal frågade han om vi skulle träffas mer sällan... Det slutar alltid så, dom orkar inte. Dom tröttnar. Framstegen uteblir och jag är jobbig. Tidskrävande, reurskrävande och svår. Jag vet att jag är det men jag vet inte hur jag ska komma runt det. Efter att han sa det tystnade jag helt. Jag kunde inte svara. Jag kunde inte säga något. Det bara fastnade halvvägs någonstans. Det händer alldeles för ofta, till och med när jag gått hos honom i två års tid så hamnar jag där. Det bara låser sig totalt. Så jag förstår. Förutom att jag har problem han inte kan någonting om. När han frågar om det är något som är lättare att äta just nu och jag svarar frukt är svaret, ja det är ju bra det är nyttigt. Han vill så väl men det blir så fel när det kommer till mat. Annat blir svårt för jag är besvärlig. Jag är som vi redan konstaterat extremt stresskänslig och lätt att driva in i total utmattning om det ställs för mycket krav. Då blir det svårt med många terapimetoder eftersom det ofta ingår en hel del hemarbete och när jag försökt det har det antingen inte blivit gjort eller stressat mig till totalbryt. Förutom det vägrar jag benhårt äta mediciner. Någon inom psykiatrin som inte tycker det är jobbigt och vill ta sig an mig? Åh, jag glömde tillägga min charmiga negativa, cyniska personlighet och att jag blir väldigt taggig när jag känner mig hotad eller blir ledsen och inte vill visa det.


För att sumera, just nu mår jag inte bra. Av flera anledningar men stressen är definitivt en starkt bidragande orsak. Jag har svårt att hitta mening med något, svårt att ta mig ur sängen. Finner inte saker roliga. Ångest över mat och ångest över att finnas. Ångest över livet. Typ så.


Så tar vi något positivt, här nedan syns, förutom ett skitigt glas, en halv deciliter mjölk. Förutom att det är vanlig mjölk, eller till och med gammeldags mjölk, oseparerad som jag gav mig på för att se hur magen reagerade på laktosen så är det också det första som inte är te eller vatten som jag druckit sedan någon gång i januari strax efter att jag blev utskriven från capio. Applåd och guldstjärna? Det råkar nämligen vara en av mina stora problem. Att dricka kalorier.




Lite mer positivt, bilder från min promenad/löprunda.




Kommentarer
Postat av: Emelie

Åh, Hanna.. Jag är ledsen att du har en så eländig tillvaro, att saker känns så fel.. För om du tänker efter så bottnar det ju där, i perspektivet. För i verkligheten finns det ingenting som borde väcka detta hemska mående - du har en underbar man och illrar och handbollen som hobby. Det är all den här jäkla interna ångesten.

Om den bara kunde tas itu med, en gång för alla. Bara det att ingen vet när den viker sig.

2011-08-19 @ 07:56:15
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: sandra

Nemen hej:)

Nää scä fick min äs att vända till bullimin istället så att :/ men jag hoppade ju av frivilligt och sen gick det bara utför. Ringde tillbaka och ville ha lite tips eller nåt, men ingen svarade, så jag talade in medelande men fick aldrig ens bli uppringd :/



Mando fungerar bra för mig tycker jag, bättre än scä, och här läggs ingen vikt på vikten lixom, utan beteende och ätande, jag är ju inte smal, jag är nog till och med lite för tjock nu, asså seriöst alltså, men jaa det fungerar bra här, här kan jag inte fuska och inte hetsa, men hemma därimot är det jobbigare :/ du kanske ska söka hit? Jag lämnade egenanmälan via deras hemsida och fick komma på möte två veckor efter :O

Japp det är exakta mått som gäller, och visst kan det bli lite så att man känner kontrollbehov där, men å andra sidan, när det finns bestämda mått behöver man aldrig vara osäker på om man råkat äta för mkt, för det har man ju inte om man följt måtten, tex. om man gör en macka, då ska man ha 1 tsk smör på eller 1 msk philadelfia som jag har, och jag behöver aldrig känna såhär nu: oj nu tog jag för mkt pghiladelfia på mackan. Det är skönt utan valmöjligheter.

Och med vågen, den mäter upp en portion jaa, men det står inte i gram, det står i procent, och det underlättar mkt, en normalportion är oftast större än vad man kan tro:P

Man får inte vara vegitarian nej:/ men det finns dem som inte äter gris för att dom är muslimer, men man måste äta kött och så tyvärr :/

Jag gillar behandlingen och jag älskar verkligen personalen, verkligen, min behandlare han är guld :)

kram

2011-08-19 @ 09:24:14
URL: http://gangstarr.devote.se
Postat av: minna

Ledsen att det känns så jobbigt. Nä, man vänjer sig aldrig vid den där insikten om att man faktiskt är sjuk, inte orkar lika mycket som andra. Även om man fått den tusen gånger innan.

Jag blir också sjukt stressad av planer. Även om det bara handlar om en upptagen dag på en vecka så blir det för mycket och panik. Istället för att se hur mycket ledig tid jag har till återhämtning. Men nä. Jag söker jobb nu, för att jag är tvungen att komma ur min ekonomiska katastrof efter utförsäkringen. Eh, ett jobb ja. Kan bli intressant.

Angående psykologen, vet du att det var det han menade eller är det bara dina egna tankar? Förslaget om att minska tider kanske handlar om helt andra saker. Att han undrar om du vill gå där lika ofta, att han testar din reaktion, eller bara allmänna nedskärningar som han inte kan påverka. Alltså, jag vet inte såklart. Jag vet bara att jag också gör så, drar iväg och tänker att de hatar mig, typ, och sen får jag reda på att det handlade om helt andra saker. Vore bra om du vågade prata om det, men jag vet att det är svårt.

Träningslägret... hm... i värsta fall får du väl bli sjuk. Det går ju faktiskt. Hellre än att du ska må jättedåligt innan och under tiden. Jag pallar inte sånt där längre, sova borta och dela stuga och sånt. Och det får vara så. Trist att missa saker, men det är inte värt det för mig.

2011-08-19 @ 11:11:37
URL: http://krossaanorexin.blogaholic.se
Postat av: camilla

Åå du får inte ha så stor press på dig själv. Tänk på allt bra du har?:)



jo jag vet men ändå att man kan göra av med så mkt mer:O inget man direkt tänker på när man kör ett löp/träningspass?



hur känns det idag?

2011-08-19 @ 17:08:17
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Helena

Det där med att dricka kalorier hade jag också svårt för jättelänge, i ett år typ! Jag tänkte alltid att man blir ju inte mättare av de kalorierna och då känders det onödigt. Haha, tills jag insåg att man faktiskt BLIR mätt av det ;D Applåd för mjölken :)

2011-08-20 @ 11:30:56
URL: http://helenaantecknar.blogg.se/
Postat av: Helena

Det där med att dricka kalorier hade jag också svårt för jättelänge, i ett år typ! Jag tänkte alltid att man blir ju inte mättare av de kalorierna och då känders det onödigt. Haha, tills jag insåg att man faktiskt BLIR mätt av det ;D Applåd för mjölken :)

2011-08-20 @ 11:31:18
URL: http://helenaantecknar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0