Slag i magen.

Idag sa min samtalskontakt "jag tror förresten inte du har adhd". Sen var min dag förstörd. Det var som ett slag i magen. Jag tappade luften och meningen och humöret. Allt bara försvann.

Tolka mig rätt nu. Jag är inte så fäst vid mina svårigheter att jag inte vill vara utan dom. Jag är bara så vansinnigt glad över diagnosen som sammanfattar dom, förklarar dom och gör att jag vet varför vissa saker blir krångligare för mig än för andra och varför jag gör en del saker på andra sätt.

För mig var dom fyra bokstäverna en förklaring som gjorde att jag kunde se att jag inte bara var lat, misslyckad och oengegerad i skolan. För det var vad lärarna tyckte trots att jag kämpade så jag grät för att komma igång med läxor och göra saker i tid. Jag har läst mycket om adhd och försökt hitta så mycket om tjejer och vuxna med adhd som varit möjligt och det har varit som att läsa en manual av mig själv mer eller mindre. Jag har känt igen mig i i stort sett allt. För mig har det varit en befrielse. Alla dom beskyllningarna, både från vuxna och faktiskt också mig själv, som jag fick stå ut med sänkte ju naturligtvis min självkänsla. Att inte lyckas gick inte för sig i min värld och fast jag försökte så jag blev grönblå så kom jag sällan upp till den nivå jag vet att jag egentligen har. Att få veta varför var en av dom bästa saker som hänt.

Så nu. Så tror han inte på det. Nu är jag helt plötsligt bara lat, oengegerad och jävlig igen. Misslyckad. Dålig moral. Dålig självdisciplin. Dålig. Jag sjönk som en sten av orden. Sedan dess har jag haft en klump i magen.


Kommentarer
Postat av: Elin

Hur länge har du haft honom? Han borde väl, efetrsom du är medveten om det, känner igen dig i det och har "såna symptom". (vet att det låter fel men kommer inte på något bättre, hoppas du tar det rätt) så borde väl också han veta vad tecknen på ADHD är? Och du har försökt, det vet jag, det har du alltid gjort, så lathet eller misslyckande beror det INTE på.



Du ahr rätt. Becksvart. Inte bättre eller sämre än det. Bara mörkt.

kramar

2011-12-07 @ 23:21:05
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Elin

Då ska du inte lyssna på honom i det fallet, en hel enhet - ett helt team har gjort en undersökning - experter och kommit fram till samma sak som du själv känner igen dig i. Att helt team, som har det som kunskap/expertisområde, vet det och har skrivit under papper på det, vilket bevisar att dom är säkra på att så är fallet. Han snackar skit. Det finns ingenting han kan peka på som stödjer hans uttalande? Väl? Ta det här på rätt sätt nu, det hoppas jag du gör.

kramar



Jag har haft honom i tre år. Jag är utredd hos en neuropsykiatriskt team och har en diagnos därifrån. Han har till och med försökt få mig att medicinera med concerta så vad han fick det här ifrån är oklart. Det enda jag vet är att det gjorde överjävligt ont. Att inte bli trodd på IGEN! För jag har inga matproblem heller. Det tror ingen på.



Mörkt kan vara mysigt. Om man har lite mysljus att tända. Önskar du har sådana.

2011-12-07 @ 23:55:21
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Elin

Sorry för slutet i min senaste kommentar, när jag skriver kommentarer kopierar jag in kommentaren jag ska ska svara på, men den försvann inte, jag glömde kvar, så de blev med ändå.



Spelar egentligen ingen roll, dom har ju bättre förutsättningar att sätta rätt diagnos på dig än vad din samtalskontakt har.



Andas ett två tre och börja om. Svårt men det enda jag kan säga, det finns nog inget jag kan säga som tar bort din ångest.

Stå på dig.

kramar

2011-12-08 @ 12:52:03
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag tror honom inte. Om du har fått diagnosen adhd och själv känner igen dig i det, så kan ju inte han bara komma och säga att du inte har det?! För misslyckad, lat eller jävlig är du verkligen inte!! Jag vet att du alltid försöker, alltid har försökt, felet ligger INTE hos dig <3

Styrkekramar! <3

2011-12-08 @ 16:34:26
URL: http://struntarivaddesager.blogspot.com
Postat av: Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på

Har personen i fråga benägenhet och befogenhet att plocka bort din diagnos?

2011-12-08 @ 16:46:26
URL: http://Tjelsi.com
Postat av: minna

Vilket konstigt beteende att säga en sån sak. Sa han det i ett sammanhang, eller kom med en förklaring varför han sa så? Eller ville han prococera för att det skulle hända nåt?

Jag tror att du kan lita på utredningen, och framför allt dig själv. Försök lita på det. Du vet ju om du är lat, eller om du inte kan. Det är du som vet det bäst. Det jag läst på din blogg hittills visar verkligen inte någon som är varken lat eller dum. Utan någon med intressen, som tränar, som tänker mycket, som är kompetent på flera olika områden (tex ledare, illrar, klättring, friidrott). En person som kämpar väldigt hårt för att hitta lösningar. Det är så långt ifrån lathet man kan komma.

Kanske skulle vara bra för dig om du kunde ta upp det nästa gång. Fråga vad han menar. Säga att det blev jobbigt för dig.

Och adhd är väl ingen diagnos som tas bort? Vad jag förstår så kan man lära sig hantera problemen, men den försvinner inte, som tex depression kan göra.

2011-12-08 @ 20:56:48
URL: http://krossaanorexin.blogaholic.se
Postat av: Elin

Önskar dig detsamma. Någonstans måste man ändå tro på att det kan bli annorlunda, hur mycket bättre vette fan, men annorlunda.

kramar

2011-12-09 @ 16:21:55
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Patricia♔

Vad ska jag säga gumman. Det finns en anledning att jag inte ber om hjälp för jag är rädd att bli behandlad så som du blir, illa:(



Stor kram

2011-12-12 @ 14:15:08
URL: http://patriciac.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0