Semester

Idag lyckades jag ta ledigt från det mesta. Sjuka tankar har väl förekommit men inte mycket. Ångest, tja en skvätt men inte så farligt på det stora hela. Tog ledigt från matschemat också och har bara lyssnat på min kropp. Det gav en dag som sett ut såhär:

Vaknade vid nio. Gav odjuren mat, tömde diskmaskinen och satte på en kopp te. Åt tre underbart goda kalla pannkakor som blev över från igår. En med smör (ja jag är annars) en med äppelmos och en med hallonsylt. Tillsammans med Kränkus kalkstensdrömmar en fantastisk start på dagen.

Satt sedan och lullade lite framför datorn och ringde och bokade en tid hos magläkaren.. den här jäkla magkatarren kommer tillbaka så fort jag försöker sluta med omprazolen. Sen tog jag min kamera med mig som sällskap och begav mig till slussen där jag tog djurgårdsfärjan över till ja just det, djurgården. Gick en sväng, fick kalla händer och istår men kände mig rätt nöjd och tillfreds ändå. Mötte två idioter med hundar som fick ner mitt humör en stund men jag bestämde mig för att promenera till Ejes choklad och trösta mig med en chokladtryffel. När jag nått fram till valhallavägen insåg jag att det nog var dags för lunch. Traskade in i närmsta matbutik, köpte lite sallad och världens godaste bröd med pumpafrön och aprikoser och en tub böcklingpastej. Detta avnjöts på en så exotisk plats som en bänk vid utgången till gallerian. Chokladtryffel (kardemumma) inhandlades och jag promenerade mumsandes bort till tunnelbanan för att bege mig hemåt.

Nu har jag landat framför datorn och just svalt ner det sista av middagen. Jag har ätit yoghurt på det allra bästa sättet enligt mig. Fyll halva skålen (minst) med frukt, blöt sedan ner frukten med yoghurt och toppa med flingor av något slag. Idag åt jag havreringar. Alltså, mycket frukt, mycket flingor och så lite yoghurt däremellan för att göra det kladdigt.

Kvällens planer är att inta äppelpaj med vaniljsås framför tvn. Och dricka te!

Summan av det hela. Jag har kännt mig nöjd. Jag har ätit det jag varit sugen på. Det negativa är väl att det kanske inte blivit riktigt tillräckligt men vad tusan, magkatarren gör sig påmind och jag har inte varit hungrigare idag. Ska man ta sig ledigt från matschema och sjuka röster tänker jag inte tvinga i mig mat. För då blir det jobbiga tankar runt det med en gång. Så det så. Däremot ska jag inte fortsätta äta mindre såklart. Imorgon är det sex mål som gäller.







Kommentarer
Postat av: Agnes

förstår verkligen vad du menar.

ibland äter jag bra mycket mer än vad som står på matschemat, men är hungrig ändå. och då kan jag skämmas så... att min mage är som ett svart hål.

men det är helt enkelt så kroppen fungerar. du ska inte tro på de som säger sig äta massvis och ändå går ner i vikt - självklart fuskar de på något sätt, kompenserar, rör sig, äter inte nästa dag etc.

att din kropp gått upp snabbt i vikt betyder ingenting. jag gick upp 2 kilo en vecka, för att sedan gå upp 3 hg nästa. det har varit verkligen fram och tillbaka, ibland mer ibland mindre, ibland stått still (fast ja, inte ofta kanske..) men det är fullt normalt. du ska inte vara rädd för att du kommer rusa uppuppupp. kroppen vet när den ska lägga av.

det kan ju dock vara jobbigt att hänga med om det går FÖR snabbt. just att hjärnan inte hinner hänga med, man måste vänja sig och sörja lite. bara du inte gör något taskigt mot din kropp för att stoppa viktuppgången.

jag lovar, det blir lättare. kämpa på fina du!

2011-01-31 @ 20:54:54
URL: http://thelittlesoup.blogg.se/
Postat av: Emelie

Låter som en jätteskön dag :) Pliktfri, liksom.

Fast.. Lite roligt att du säger att du alltid är hungrig när du följer matschemat, men när du äter mindre är du inte alls hungrig? Haha? Säker på att det inte sitter i skallen, för det låter väldigt sannolikt :P

2011-02-01 @ 09:30:46
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: sandra

fan va glad man blir av att läsa ditt inlägg här, du är så bra hanna! fortsätt såhär!

kramar

2011-02-01 @ 10:01:09
URL: http://tunnare.blogg.se/
Postat av: enbartmoa

sv; Tack för en toppenidé, det ska jag absolut försöka pyssla ihop!

2011-02-01 @ 18:37:14
URL: http://enbartmoa.blogg.se/
Postat av: Cilla

jätte bra jobbat av dig. <3 att ta en dag ledigt sådär ibland är nog otroligt viktigt iallafall att försöka. skönt att kunna ta det man känner sig sugen på :) kram.

2011-02-02 @ 00:00:10
URL: http://bloodysabbath.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0