Förändra

Alltså, jag tycker om att äta. Jag vill bara inte se ut som jag gör av att göra det. Ungefär så står det till. Dessutom trivs jag inte med hur jag äter. Missförstå mig rätt och tänk mig lite friskare än ni tror. Jag vet att jag inte är frisk, att jag tänker sjukt men jag vet också att jag kan tänka friskare och på ett ungefär var gränsen går i min hjärna.

Det är nämligen som såhär att jag tycker om att träna. Faktum är att jag älskar det och egentligen har jag hundra gånger hellre än vältränad kropp än en utmärglad. För att orka träna och för att bli starkare, smidigare och snabbare behövs rätt mat. Kost är en viktig del av träning, det går inte att komma ifrån den biten och eftersom jag tränar mycket och vill utvecklas vill jag också ha den biten i ordning.

Det betyder att som det blivit senaste tiden med för mycket mackor och för lite lagad mat inte är riktigt bra. Att hattande med måltider och småätande och lite godis här och var då och då inte är optimalt. Jag behöver äta vettigare och mer riktig mat. Mer protein. Jag menar inte att jag aldrig ska äta godis och kakor. Bara att det ska vara mer sällan. För det är så jag har varit. Innan jag blev sjuk åt jag inte sötsaker mer än en eller två gånger i veckan. För mig är det normalt. För andra är det normalt att äta sockrade frukostflingor och dricka oboy varje morgon. Låtom oss vara olika på den punkten för jag tycker inget av det är mer friskt än det andra. Det är bara olika sätt att vara frisk och olika sätt att äta. Jag tycker mer "hälsosamt" är rätt för mig. Nej inte light och leva på råris och morot men inte heller leva på kladdkaka och läsk.

Så jag vill ha en förändring. Jag vill ha mer regelbundet ätande och mer mat lagad från grunden. Mindre sånt som inte ger så mycket till kroppen och sen få njuta av det choklad och annat då och då. Inte förbjuda något men inte ha godis och sötat som vardagsprodukter. Tänk lördagsgodis.


Nu ska jag ägna mig åt att bita ihop, le och jobba på att orka vara glad och trevlig en hel vecka för imorgonbitti åker vi iväg till cornwall. Jag, Jonathan och hans föräldrar.

Kommentarer
Postat av: Amanda

sv: tack :)



ja verkligen

2012-08-17 @ 11:08:42
URL: http://livetidesshelet.blogg.se/
Postat av: Amanda

sv: tack :)



ja verkligen

2012-08-17 @ 11:09:30
URL: http://livetidesshelet.blogg.se/
Postat av: Minna

Det handlar väl om att du inte ska få ångest av mat? Sen vad man äter spelar ju roll, men jag är helt säker på att du vet hur man "ska" äta. Jag tror inte heller att man måste äta godis varje dag bara för att vara frisk. Man behöver inte äta godis alls, eller så gör man det varje dag. Det är känslorna och tankarna inför mat och ätande som spelar roll. Inte vad andra tror eller om man gör exakt som andra eller inte. Ja, du fattar. Men det är väl just därför det är så svårt att bli frisk från en ätstörning. Det hjälper liksom inte att äta "rätt", utan om att ändra känslorna.

2012-08-17 @ 16:35:10
URL: http://krossaanorexin.blogaholic.se
Postat av: Ellen

sv: Gillar också IKEA! Har dock aldrig ätit deras krusbärssylt. Men deras chips är goda, och så är det ju alltid kul att titta på möbler och andra småprylar :)

2012-08-17 @ 21:11:33
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/
Postat av: Amanda

sv: både och faktiskt

2012-08-17 @ 22:01:35
URL: http://livetidesshelet.blogg.se/
Postat av: Elin

Vi "borde" lära oss det. En vanlig kropp är faktiskt inte farligt. Det är till och med hälsosamt, problemet är att jag inte älskar att träna lika mycket som du, så det där med lagom hälsosamt går inte så bra.



Men får du ut något, positivt alltså, av samtalen?

kramar

2012-08-18 @ 13:04:01
Postat av: Ellen

sv: Haha, ellerhur! Det är något jäkla IKEA-syndrom, man har plötsligt med sig allt möjligt krimskrams hem.. ;)

2012-08-18 @ 13:46:01
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/
Postat av: Maja

Så sjukt klok och välskriven text! Förändringar är svårt och man fastnar lätt i olika mönster, men om man väl gör det där försöket att ta sig ut ur det så kommer det till slut inte vara lika tufft.

Jag tror på dig till 100%, om du verkligen bestämmer dig kommer du att fixa det! <3

Kram <3

2012-08-18 @ 16:40:08
URL: http://cuilenya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0