En helg i april

Härlig helg det här. Näe. Tyvärr inte ett enda dugg härlig. Vädret i fredags inledde stämningen. Det var vad jag brukar benämna som suicidväder. Ni vet när det regnar fast man märker inte riktigt att det faller droppar, det mer är blött. Som att vandra i en kall regnskog ungefär. Sen har himlen exakt den där jämgrå färgen som ger känslan av blöt bomull och molnen är så låga att det känns som man måste ducka för att inte slå huvudet i dom. Sådant väder när ingen och ingenting vill vara med. Väder som kan få den mest välanpassade och lyckliga människan att vilja vända sig på andra sidan och dra täcker över huvudet och aldrig mer göra något. 
 
Hela helgen har varit lite i den stilen i min hjärna. Jag har varit seg, trött, apatisk, less och haft rätt brutal ångest och mycket dumma tankar. Jag har hatat mig själv, jag har haft ont i hela kroppen av värkande ångest och såklart ovanpå allt detta, eller möjligen under, har jag belönats med min en vecka sena mens med inkluderad hatisk värk. I förmiddags funderade jag på om det var äggtoddytillverkning därinne i livmodern för nog kändes det som någon gick loss med en elvisp.
 
Kort sagt. No fun. Veckan som kommer bjuder inte på några på förhand fantastiska händelser. På tisdag är det möte jag inte vill gå på. Vården, i det här fallet representerad av min läkare som fortfarande inte känner mig ordentligt och inte av min samtalskontakt som gör det, och umia som förhoppningsvis är representerat av både min handläggare och arbetspsykologen. Jag hoppas framförallt på arbetspsykologen som faktiskt har förstått mig och som kan läsa mig någorlunda. Vad jag kommer bidra med är aningen oklart. Möten med fler personer än en tenderar att ge mig en släng av musselsyndrom. Totaltystnad. Men jag kommer väl släpa mig dit ändå. Jag är inte den som ställer in eller låter bli att dyka upp.
 
 
Från tävlingen igår.
 
 

Kommentarer
Postat av: Diana Doss

Ja absolut! Det känns jätteskönt när man fungerar bra ihop, det är alltid en lättnad att upptäcka det.

2013-04-15 @ 23:07:36
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack <3 Är lite ledsamt, men det brukar ju vara det med döden, i alla dess former :S

Lyxvardag för dina illrar då. Kött är i sig inte billigt, särskilt inte med tanke på att du har flera. Får de så de blir mätta och sen inte mer eller kan de äta mer trots att de får i sig tillräckligt, näringsmässigt menar jag? Skulle de äta för mycket om chansen fanns liksom?

Nej, hundar har inte samma metabolism som vargar, hundar är lite mer delikata, känsliga och har andra ämnen som behöver tillgodoses än vad vargar mest behöver. Men som du säger, våra hundar, eller ja, hälften av dom, behöver mindre och äter mindre nu när vi bytt foder med mer protein. Dock inte sagt att de slutar äta därmed, men rent fysiskt behöver de inte mer :P SOm man ser i hullet, som man gör på dina illrar.

Sju timmar är väldigt långt för hundar, alla sociala djur som behöver utomhus egentligen. Hundar som har flera hundar runt sig, så de inte är själva, klarar sju timmar utan problem så länge de stimuleras mer när man kommer hem. Men det skiljer ju sig från djur till djur också. Valpen behöver röra på sig två till tre timmar, gärna en timme ren springa och leka PLUS två timmar gos och ligga i knä eller på fötterna. Mistra till exempel, behöver gosa en kvart, röra på sig en kvart och sen är hon nöjd resten av dagen.
Har dina illrar olika grad behov av stimulans och socialt umgänge?
kramar

2013-04-15 @ 23:43:21
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Diana Doss

ja, man blir så glad! :)

2013-04-16 @ 11:56:41
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Maja

Låter inte alls som någon höjdarhelg direkt, hoppas så att veckan bjuder på några ljusglimtar för dig!
Sv: Att veta att de tog mig på allvar gör så att min respekt för dem har ökat betydligt, och den respekten var redan otroligt hög - annars hade jag ju aldrig tagit mig modet att prata med dem.
Du förstår precis vad jag går igenom, och jag uppskattar ditt stöd så otroligt mycket!
Kram! <3

2013-04-16 @ 19:40:30
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Elin



Ja sant. Ändå borde jag väl ha vant mig vid döden vid det här laget. Han har funnits med i så många år nu, och de sista väldigt nära.. Så trött på det, döden är faktiskt inte så bra när det är människor och varelser som vill och kan leva. Du har rätt där, det finns en annan förståelse och en annan möjlighet till acceptans att människan/djuret dog om denna var äldre/gammal och inte hade så mycket kvar.

Haha lyx och lyx=p Inte som att dom käkar oxfile direkt. Kött är ju inte vansinnigt billigt men hade jag valt att ge dom torrfoder hade det ju varit ett av dom allra dyraste med högst köttinnehåll och då hade det varit rätt dyrt ändå speciellt med tanke på att jag hade betalat för saker som bara går rakt igenom, typ potatis eller spannmål och dom hade ätit en större mängd eftersom dom inte kan tillgodogöra sig allt. Men framförallt ser jag det som en investering i deras hälsa. Tandhälsan är så mycket bättre, en av dom vi har nu åt torrofder första halvåret innan vi gick över till kött och han hade tandsten redan då. Idag är det några som har lite beläggningar men inte mer och då har vi ändå fyra illrar som räknas som gamla (5-6år). Dom får en mycket bättre muskelmassa och jag upplever dom som jämnare i ork och humör, piggare också.
Vi har alltså haft tur med våra hundar, bara den äldsta (11 år) som har fått tandproblem. De andra tre kollade vi bara förra veckan och det såg bra ut. Men som sagt, vi köper ett väldigt dyrt foder också, anpassat för vad våra djur behöver och ska klara av.

Det är faktiskt sant. Det syns skillnad på vad det är i det de äter. Och vad de dricker beroende på vad de äter. Äter våra människomat dricker de vansinnigt mycket, saltare mat än deras torrfoder, och äter ännu mer vanligt foder på kvällen istället för att fylla upp.
Illrar är antagligen lite känsligare än hundar också så för er att byta till torrfoder är nog inte hälsosamt heller. Varken för tänder eller övrig kropp.

Ja men precis, våra hundar är inte själva mer än fem -sex timmar någon gång i veckan, men mamma går ju hemma nu och jag är hemma de flesta dagar i veckan då jag inte vågar och får vara ensam nattetid så jag kan vara i min egen lägenhet. Men som du säger, 7 timmar, är mycket det. För dina illrar som sover så många timmar (jädrans vad många??? 22?) är det ju också lättare, men alla djur behöver stimulans i någon form.

Det är charmigt med sociala djur, men socialt krävande djur är en annan sak ^^ Väldigt smidigt att springa runt med pälsbollar runt fötterna hela tiden. Eller inte. Men illrar är i grunden ganska sociala va?
kramar

2013-04-16 @ 22:03:27
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Nina

Hej.
Helt ny här hos dig. Intressant läsning.
Du skriver att regniga, grå dagar är riktiga suicid dagar.
För mig är det helt tvärtom. Solen gör ont, ont i ögonen och ställer en massa krav på en. Man ska ut och promenera och vara aktiv, man ska njuta och vara lycklig.
Just nu så drar jag bara upp gardinerna när det är grått ute. Jag orkar diska m m.
Så är jag idag, jag och mitt bipolära jag.

Lev väl.
Nina

2013-04-18 @ 13:29:30
URL: http://dagarurmittliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0