Så såg jag ut för nästan två år sedan

Den här bilden la jag upp tidigt under sommaren 2011, ungefär ett halvår efter att jag hade nått min lägsta vikt. Jag hatade mig själv, jag var otränad och jag var definitivt inte frisk i mitt tänkande. Jag fick kommentaren att jag var tjock. Man måste älska folk som är ute efter att trycka ner en. Eller inte. Det sorgliga är ju att dom lyckas fast man vet att det är just det dom är ute efter. Jag undrar lite vad man får ut av att bete sig så.
 
 
 
Samma sommar, efter en löprunda. Det var nog första gången jag hade ett tight träningslinne på mig på evigheter. Jag har fortfarande inte kommit så långt att jag kan ha det på mig i vardagen och oftast klarar jag inte av det när jag tränar heller. Men ibland så. När jag kör på mantrat "jag gör i alla fall något åt saken".
 
 
Nu ska jag iväg på första av fyra tillfällen med en kurs på en 4H-gård. Jag och sju andra psykfall. Wish me luck.

Kommentarer
Postat av: Maja

Du är ju långt ifrån tjock på bilderna, usch vad folk ska vara elaka ibland...
Massa kramar! <3

2013-04-17 @ 15:04:39
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Diana Doss

ja, alla dagar kan ju inte vara bra dagar, då skulle man ju inte uppskatta dem!

2013-04-18 @ 12:55:57
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Elin

Hur gick kursen? gav den något?

Huvudvärk är vidrigt, men mensen är så oregelbunden för mig så riktig mensvärk var några år sen sist. Har du alltid mensvärk? Vid varje mens liksom?


Ja, alla djur behöver ju stimulans när dom är vakna, oavsett hur länge dom är vakna. Alldeles för många som skaffar djur utan att liksom reflektera över det. Många tror att illrar kan sitta i bur eftersom dom ändå sover så mycket. Fast det dom glömmer är ju att om en iller sover 19 timmar ett dygn så är det ju inte nitton timmar i sträck. Dom sover kanske två tre timmar och sedan är dom uppe och gör lite saker, knaprar på något kycklingben, går på lådan, busar lite eller så och sedan hittar dom en ny sovplats. Det beteendet blir liksom.. inte riktigt tillgodosett i en bur eftersom dom inte kan sträcka på benen där inne. En del använder argumentet att ja men dom sover ju ändå bara när dom sitter i bur (utomlands oftast, i sverige är minsta lagliga yta fem kvadrat). Klart som fan att dom gör, vad gör vi människor när vi befinner oss på trängre ytor längre tid, typ flyger? Jo många av oss sover för att vi är uttråkad, inget händer och vi kan inte aktivera oss.

Det är så konstigt det där hur vissa människor tänker. Djur har andra behov än de flesta människor men har också en hel del likheter. En del djur (hundar till exempel) behöver röra på sig tio minuter om dagen, andra tre timmar. Och som dina illrar, de är vakna ett tag, sover ett tag, leker ett tag. De behöver möjligheten att röra på sig oavsett om det gått en timme eller sex sen de somnade. Det går inte att tidsbestämma när en iller/hund SKA vara aktiv, och sen inte.

Det gör sådan skillnad också i hur, när och med vad man utfodrar djuren. De behöver liksom människan olika mycket av olika delar, men de behöver rätt kost. Så du tänker rätt där, vissa skulle nog behöva höra vad som egentligen behövs. Vi däremot gav lajkan, som hade valparna, lite oxfilé ur en hundmatburk från ICA för att späda ut vattnet så hon åt maten, hon tyckte den var för äcklig den vanliga maten :P
kramar

2013-04-18 @ 15:55:03
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Maja

Sv: Tack så otroligt mycket för din kommentar. Den fick mig i alla fall att acceptera att jag nog inte är så svag ändå, jag är bara lite instabil för tillfället. Har ju precis börjat med KBT också, så jag antar att en del av spänningarna kommer från att jag undrar hur det kommer arta sig.
Kram! <3

2013-04-18 @ 16:55:48
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Folk gör verkligen allt för att må bättre själva, men det är så fel att trycka ner andra, och nej du var inte tjock där, inte alls.

Jag har njutit under resan, så att komma hem blev en total krock för psyket. Mår uselt nu. Så fort jag landade i Sverige överfölls jag av deppighet:(

2013-04-18 @ 21:11:43
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Lissie

Folk är dumma i huvudet! Eller som ovanstående skrev, trycker ner andra för att må bättre själva. Inte konstigt man blir deppig när det är en sån värld vi lever i... Samtidigt hoppas jag på att idioterna är i minoritet.

2013-04-21 @ 08:33:39
URL: http://fairlynuts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0