Lindar in mig i musikens trygghetsfiltar

Och jag gömmer mig i söndermarken och lyssnar på dom välbekanta fraserna om och om igen. För det är så jag gör. Jag läser samma bok och lyssnar på samma sånger gång efter annan. Jag omger mig med välbekant och känt och hemtamt. För att inte drunkna i världens oförutsägbarhet och ångestens svallande vågor. För att känna att något är som det ska. En del tycker att jag är knäpp för att jag kan lyssna på samma låt på repeat en hel kväll. Eller för att jag har läst en del av mina böcker över tio gånger. För mig är det inte märkligt. Jag trivs fint med det. Rutiner och igenkänning. Och, böckerna blir bättre. Jag ser nya nyanser och tänker nya tankar även åttonde gången jag läser.
 
Alltså sista stycket innan kapitelgränsen. Jag älskar den här boken.
 
"Thought experiment, Miss Shamrock," said Nutmeg. "Can you imagine yourself setting out to become the highest, the most brilliant animal you know how to be, and failing?"
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Haha känner igen mig så. Spela samma låt på repeat en hel kväll, det kan vara ganska lagom för mig med vissa kvällar.

Det är fascinerande att se det där, hur fort man bedöms av vården, hur snabbt man måste hamna i ett fack för att passa in, för att inte röra till deras fina ordning ^^ Jag förstör deras system där lite tror jag.

Jag har visserligen haft en del tur så jag har haft ett antal bra personer inom vården med mig, men det finns också en del riktiga stolpskott.

Helt rätt. Alvedon är sån himla skit att äta för mycket av. Blir bara skit av det.
kramar

2013-07-13 @ 00:57:03
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Maja

Att fastna i låtar känner jag verkligen igen. Har dock en tendens att ibland fastna i låtar som jag egentligen inte borde lyssna på; men även låtar som känns mer hoppfulla.
Vad är det för bok? :)
Sv: Haha, ja, usch och fy för anorektikerarmar. Har ju inte varit kraftigt underviktig på typ sex år; men något kilo till på kroppen(främst i ansiktet och rumpan) skulle ju inte skada. Sedan vill man ju bygga mer muskler också.. ;)
Kram! <3

2013-07-13 @ 13:23:31
URL: http://cuilenya.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

En en gång låter det där som jag. Ska något förändras får det vara med myrsteg.

2013-07-13 @ 17:06:46
URL: http://patriciac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0