In, ut, slut

Ja det var en spännande fredag. Eller hur man ska uttrycka det. Läkarsamtal klockan tio och det tog honom ungefär tjugo minuter att bestämma sig för att skriva vådintyg. Sedan fick jag faktiskt trevligt nog välja om jag ville åka in tillsammans med min läkare och psykolog eller polis. Kände att det var rätt så mycket roligt nog att stövla in på psykakuten utan poliser. Inte för att det kändes fantastiskt att göra det i sällskap av en läkare med ett vårdintyg i handen och en psykolog bakom mig så jag inte skulle dra. Lite väntetid i ett kallt rum med en fulgul landstingsfilt och samtal med läkare och ett ekg (som var helt okej) senare fick jag rulla iväg till medicinakuten för att kolla upp den biten. Så, avverkade vak för första gången där jag låg och tog upp plats på en väldigt full akutmottagning. Hur som, summan av det besöket var att jag var helt ok. Visst, första timmen låg pulsen och fladdrade mellan 50 och 110 upp och ner som en jojo men sedan stabiliserade den sig någonstans mellan 40 och 42. Jag fick en liter vätska IV och dom tog lite blodprover som dög dom med. Tillbaka till psykakuten och sen upp på obs avdelning. Då var klockan ungefär åtta på kvällen och jag hade varit i psykiatrins vård sedan klockan tio. Vårdintyget hade som bas att det skulle vara en fara för mitt liv pga svält. Ingen hade frågat om jag ätit, ingen hade erbjudit mig näring på något sätt och ingen försökte förmå mig att äta. Nog för att jag vet att allmänpsykiatrin inte är så bra på matproblematik men jag måste ju tycka att det känns rätt... alltså random människa på stan kan ju mer?
 
Det var ungefär jag och kanske eventuellt en till på avdelningen. Så jag lyckades somna. För att väckas mitt i natten när jag fick en rumsgranne. Vi var för tusan TVÅ patienter på avdelningen varför skulle dom tvunget slänga in henne i samma rum klockan mitt i natten och tända lampan och börja gå igenom hennes prylar. Högljutt från skötarens sida dessutom.
 
Anyhow, fördelen med lpt och obsen är att man får träffa läkare även på helgen så jag tog min chans och argumenterade duktigt nog för att han skulle avskriva vårdintyget och jag fick åka hem. Eftersom jag var fysiskt okej så föll ju det min öppenvårdsläkare haft som anledning. Klockan ett åkte jag hem, fortfarande utan att ha ätit någonting. Grattis psykiatrin. Jag hoppas jag inte behöver försöka bli frisk inlåst där för ja alltså. Förutom att maten är svår att få i sig även om man inte är ätstörd så har dom ju uppenbart varken kunskap eller förmåga att göra något för att få det att fungera.
 
Jag är faktiskt förvånad över hur lätt jag blev utsläppt. För helt ärligt, jag är inte riktigt i skick att ta hand om mig själv. Sista blodtrycket som togs innan jag åkte var för att citera sköterskan "katastrofalt" och jag kämpade mig igenom en timmes shopping idag och höll på att rasera fysiskt och psykiskt ett antal gånger. Men, tacksam för det för slutenvården med tvång är inte kul. Det kan sluta hur som helst. Typ grillad med ect eller fjorton nya mediciner. Eller näringsdropp.

Kommentarer
Postat av: Miss Lyckad

Alltså....
Jag är fullkomligt mållös.

Stor kram <3

2014-12-14 @ 13:33:41
URL: http://avoidantpersonality.blogg.se
Postat av: Elin

Blir så in i helvete förbannad att det ens finns minsta chans att gå till så här. Sen att det faktiskt HÄNDER gör mig än mer förbannad. Sen är ju sthlms psyk lite halvt känt för att vara halvtaskig kunskap hos, men så illa var jag inte riktigt medveten om att det var.. Jag hoppas verkligen att det går att vända det här.
kramar

2014-12-14 @ 14:46:19
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: A means to an end

Detta är ju tragikomiskt. Du kommer in med ett vårdintyg baserat på att det är fara för ditt liv pga svält och de erbjuder dig ingenting att äta på en hel dag. Vem som helst borde inse orimligheten i detta.

Även om blodproverna var okej var ju andra parametrar inte bra. Vad krävs egentligen, att du kommer in avsvimmad? Det är ganska uppenbart att du inte kan ta hand om dig själv i nuläget. Gah, blir så arg. Inte konstigt att många har dåligt förtroende för psykiatrin.

2014-12-14 @ 15:08:12
URL: http://ameanstoanend.blogg.se
Postat av: fanny

Fy alltså!! Jävla psyk. Och hur kan de inte erbjuda dig något att äta eller ens fråga om du har ätit.. :/ man blir förbannad.

2014-12-14 @ 20:07:24
URL: http://blanchettlove.blogspot.se
Postat av: Nathalie

Psykiatrin kan vara allt annat än bra. Som du skriver är det fruktansvärt dålig kunskap när det gäller ätstörningar. Har själv jobbar inom psyk så vet hur det kan vara. Jag tyckte min avdelning var bra, men en av de andra var bara förvaring i stort sett med ingen som helst kontakt med patienterna. Hemskt. Varför vara inlagd då liksom? Nä usch..
Kram till dig, försök vara rädd om dig <3

2014-12-15 @ 21:29:43
URL: http://envanligovanlignathalie.blogg.se
Postat av: S

Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Jävla psyk. Blir så arg!

2014-12-16 @ 19:31:00
URL: http://urblekt.blogg.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Men alltså vad är det för sjukt ställe du hamnade på. Hur kan de inte ens ställa frågan om du ätit eller erbjuda dig något att äta. Du var ju ändå inne för svält:( Men men tanken på att du inte fick någon hjälp där så tror jag faktiskt att du har det bättre hemma.

2014-12-17 @ 13:05:37
URL: http://patriciac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0