Jag lovar aldrig annars

Jag har aldrig haft ett nyårslöfte. Jag fungerar inte så. Antingen bryter jag löften efter en kvart eller så blir jag totalt låst i det och kan inte bryta det ens om det leder till att jag skadas. Allt eller inget. Dessutom har jag aldrig känt att jag haft något sådär viktigt och bra att förändra. 
 
I år har jag ett löfte till mig själv.
 
Jag ska aldrig mer, någonsin, fira nyår. Never ever again.
 

Det är nämligen så att jag hatar i stort sett allt som hör ihop med nyår. Jag gillar inte fester, jag gillar inte att vara social med grupper av människor, fler än typ två. Jag avskyr att klä upp mig. Jag dricker inte alkohol och tycker ännu sämre om folk när dom blir fulla. Jag blir trött och nog orkar jag vara uppe sent hemma då och då men jag tycker verkligen inte om att behöva vara bland människor eller försöka ta mig hem eller bort mitt i natten när jag är genomtrött. Raketer är väl fint. I fem minuter och jag kan inte riktigt släppa tanken på att det mest är slöseri på pengar och natur och att det skrämmer barn och djur och hur är det inte för alla som kommer hit på flykt från krig att behöva uppleva ljuden. Sedan är det det här med mat. Det har väl inte alltid varit ett ångestframkallande problem men jag har alltid tyckt att det är jobbigt när det ska vara så fint och perfekt och.. ja det är samma sak som med att klä upp sig. God mat är ju inte fel men på nyår är det ofta så otroligt kravfyllt, det ska vara perfekt på något vis. Man ska kunna uppföra sig och så. Jag orkar inte med sånt riktigt. 
 
Helt enkelt. Jag gillar inte nyår. Alls. Nästa år ska jag dricka te, ha mjukisbyxor på mig och är jag trött tänker jag gå och lägga mig med sömnmedicin och öronproppar och ge blanka fan i fyrverkerier och firande. 

Kommentarer
Postat av: Silverglitter

Det tycker jag låter som en bra plan. Jag firade i mjukisar, på min balkong och sen gick jag in och drack örtte med hallon- och blåbärssmak. Det var ca 1000 gånger bättre än 2012 när jag var på en skränig fest.

2014-01-02 @ 04:15:25
URL: http://silverglittrande.blogspot.se
Postat av: LIENE

Nyår är överskattat. Jag gick och la mig vid 11 tiden denna nyår, för var så trött och jag vaknar hellre tidigt än kollar på fyrverkerier :)

2014-01-02 @ 09:04:06
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Maja

Själv gillar jag nog nyår bättre än det mesta. Eller så är det bara för att jag verkligen stormtrivdes med sällskapet. Firar man med studenter är det långt från perfekt - knytkalas med enkel mat som lasagne, pastasallad, kycklingspett osv. Inget märkvärdigt alls. Med vårat tema var det ju inte heller att man skulle klä upp sig (okej, vissa kom som att de tagit studenter, så det var ju lite finare klädsel där)
Massa kramar! <3

2014-01-02 @ 18:28:54
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Lissie

Alltså, jag håller med dig...

2014-01-02 @ 20:58:50
URL: http://fairlynuts.blogg.se
Postat av: Elin

Hm jag kan förstå delar av din poäng men eftersom jag både dricker och gillar raketer i lagom dos så kan jag samtidigt föredra nyår framför en del andra högtider. Vid nyår äter man bara middagen sen är allt slut med mat. Vid jul och påsk osv äter man ju bara samma mat om och igen. Samtidigt är det inte samma lugn på nyår och jo det är mycket som ska vara "rätt" på nyår.

Förstår lite vad du menar där. Så har jag också en del men är jag för djupt nere spelar det liksom ingen roll efter ett tag :/ så du gör aldrig under i sängen utan att känna rastlöshet efter ett tag?
Kram

2014-01-02 @ 21:58:29
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: En flicka som är stark

kram kram kram på dig!

2014-01-02 @ 22:30:04
URL: http://enflickasomarstark.blo.gg
Postat av: Sessie♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Sådär känner jag också. Detta nyår var jag bara med pojkvännen, men det var nog så ångestframkallande. Jag grät gång på gång över allt jag ångrar med det här året och jag grät för att jag fortfarande lever och måste fortsätta det här året. Jag är så trött, så olidligt trött:(

2014-01-02 @ 23:24:36
URL: http://sessie.se
Postat av: Diana Doss

jag håller med dig på vissa punkter där... det där med alkohol är bland det värsta jag vet. har aldrig smakat själv och tänker aldrig göra. det räcker med att se konsekvenserna från andra så blir jag avskräckt. sen förstår jag inte riktigt grejen med att dricka sig redlös, skämma ut sig, inte minnas ett skit och dagen efter få massa ångest när man får höra vad man gjort.
sen det där med att allt ska vara perfekt... nja. vi träffas, käkar tacos (för att alla har tröttnat på julmat efter en veckas rester typ) och sedan spelar lite spel och kör lite lekar innan vi skålar och smäller smällare vid tolvslaget. typ så.
vet att smällare inte är så uppskattat av alla, men det är ju trots allt bara en gång om året och dessutom är det himla vackert!

sv: ja, jag är nöjd med 2013. det blev inte alls som jag hade planerat, men mycket bättre! :)

jag kan varken säga om det stämmer eller inte. det enda jag vet är att man inte går från skitsmal till supertjock på bara några veckor. sen vet jag också att det alltid känns och ser värre ut i ens egna ögon än vad det egentligen är. och det är ingen mer än du som bryr dig, så varför är det så viktigt för dig att gå ner i vikt egentligen? om du tänker efter?

ja, det är så himla skönt!!!! livet är ju värt att leva nu. jag känner mig sååååå friiiii!!! underbar känsla!!

2014-01-03 @ 01:06:45
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Postat av: Nellie

Känner faktiskt precis som du.. Jag avskyr nyår mer än något annat. Det ger mig alltid ångest att ett år försvinner bara sådär och att jag inte lyckats med något särskilt under det året. Det känns så bortkastat och onödigt! Jag vet inte vad jag väntar mig eller förväntar mig av mig själv egentligen, men på nyår blir jag alltid påmind om allt dåligt tyvärr! :( kram till dig

2014-01-04 @ 22:09:11
URL: http://bitterfroken.blogg.se
Postat av: Natacha

Fin blogg å hoppas du fått en bra början på denna vecka. Vill du får du gärna kolla in hos mig en sväng.

2014-01-13 @ 21:18:46
URL: http://atstorning.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0