Svenska kor vs. finska kor

Ibland har man inte mycket att göra. Då kan man sitta och läsa på mjölkpaket. Nu är det som så att laktosfri mjölk oftast inte har någon spännande text på sig så då blir det till att studera innehållsförteckningen. Detta gjorde jag igår när jag hade två olika sorter hemma. Den ena är valios och den andra icas. Det är samma fetthalt men den svenska mjölken har hittat en hel kkcal extra per hundra gram och 0.2 g mer protein. Så, frågan är vad göder vi våra kor med som dom inte har i finland=P Är det den tillsatta a-vitaminen?
 
 

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Haha, studera mjölkpaket brukar jag göra när jag sitter och äter.. xD

Svar: Förhoppningsvis så blir det lättare sen när jag har bra inkomst så jag har råd med mina mediciner. Mediciner jag har haft förut har varit betydligt dyrare än de jag tar nu, så antar att jag borde vara glad över att de inte är dyrare.

Ja, dessa sprayer är inte direkt billiga, men på recept är de lite billigare i alla fall. Jag slutade hämta ut dem för ett år sen ungefär så jag inte hade råd med dem, så jag var utan migränmedicin fram till i februari det här året då jag äntligen hade råd och kunde hämta upp mina migränanfallstabletter.

På grund av väldigt låg inkomst och andra mediciner som varit liiite viktigare så har jag inte haft råd tidigare. Men jag behöver inte hämta ut dessa tabletter så ofta. Bara hämtat dem en gång, så det är ju inte så dyrt med just dem. Det är ju lite värre med de jag ska hämta ut varje månad. Än så länge går det bra att hämta ut dem, men det är just om de tar slut innan jag fått pengar igen som det blir jobbigt läge.

2014-06-13 @ 12:03:54
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Haha, ja man kan ju undra vad som är det lilla extra vi gör med våra kor;)
Det var evigheter sedan jag läste på mjölkförpackningen. Senast det hände var nog när jag bodde hemma:P Här har vi inte mjölk hemma så ofta och eftersom jag inte dricker det blir det ju inte man har ett paket framför sig;)

2014-06-13 @ 14:48:24
URL: http://sessie.se
Postat av: Julia

Haha, spännande!

2014-06-13 @ 17:27:12
URL: http://enrymd.blogg.se
Postat av: ida

Haha!! Hur mäter msn kalorier egentligen? ?

2014-06-13 @ 19:12:28
URL: http://iminetta.blogg.se
Postat av: Erica

Hehe, spännande läsning det där. ;)
Har gjort liknande när jag haft tråkigt och läst på nån förpackning.

2014-06-13 @ 21:12:32
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Maja

När jag var yngre var ju den där textrutan på mjölkpaketet morgonens höjdpunkt, men innehållsförteckningar brukar jag inte (eller brukade) jag inte titta speciellt mycket på.
Kram! <3

2014-06-14 @ 13:40:27
URL: http://nolicedere.blogg.se
Postat av: Lissie

Tror det där handlar om avrundning. Sverige avrundar uppåt och Finland neråt, kanske... Fast det är bara en spekulation.

Ha, så du vill anordna en blinddate? ;) Jag är på! Är hon på också eller?

2014-06-16 @ 11:20:34
URL: http://fairlynuts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0