Ja, maten går åt skogen. Vilket blir ett knasigt uttryck för skogen är positiv för mig.

Jag missköter min kropp ganska grovt för tillfället. För att vara alldeles ärlig (vilket jag dragit mig för att vara här eftersom jag inte vill påverka någon negativt) så har jag levt på frukt och grönsaker sedan jag blev inlagd. Det och lite mjölk i te eller kaffe. Och inte i mängder som är ens nära att täcka upp energibehovet för mig, eller ens hälften av vad jag borde. Snarare en bit ifrån. Jag har gått ner litegrann. Inte alls så som man hade kunnat tänka sig och jag är fortfarande på vad som anses vara rätt sida normalvikt och jag står och går. Men det är rätt tungt och ingen tar det på allvar riktigt. Jag har sedan första veckan faktiskt försökt säga att det inte är bra, att jag inte fixar det och att min kropp strejkar men bemöts endast av frågan om jag tror att lite näringsdrycker underlättar. Ingen tar den fysiska biten på allvar överhuvudtaget. Ingen orkar bry sig nog för att kolla puls, blodtryck och basala blodvärden. Jag börjar ge upp nu. Jag har otroligt svårt att be om hjälp och har alltid haft. Jag har också en bakgrund med ignorans av problematik från andra som gör att jag otroligt fort tror att dom har rätt, att det inte är något som är fel, att det inte är någon fara och att det jag känner är fel.
 
Men faktiskt så är inte en puls på 35 okej ens om man ligger ner.

Kommentarer
Postat av: Silverglitter

Åh vännen, det är verkligen illa. I värsta fall kan ju hjärtat stanna helt. Det vet du förstås redan om, egentligen är jag mest förbannad över att du inte får vettig hjälp med problemet. Vikten är ju faktiskt bara en aspekt av de väldigt många som finns.

Styrkekram!

2014-11-09 @ 13:16:06
URL: http://silverglittrande.blogspot.se
Postat av: Elin

En puls på 35 är livsfarligt ju? det måste, MÅSTE, du verkligen berätta för din läkare så att de kollar upp det? Vet, och läste som sagt, att du vanvårdar din kropp, men det behöver u inte betyda att du måste dö. Verkar väldans dumt om jag får säga det själv.


Självklart känns det verkligen tungt att inse att så många lider, i det tysta ofta, vilket gör tabun kring psykiska sjukdomar är så satans stor och stark. Men för mig finns det faktiskt en trygghet i att veta att det finns andra därute som inte dömer, hatar, föraktar eller förnedrar mig. Jag har mött alltför många som gör just det, och att sitta i soffan på psyk och känna att fan, här får jag en värmande kram av rätt anledning.

Menar du att du är på en psykavdelning där läkarna stannar? Finns såna? Jag är definitivt inte på en sån. Psykologen har jag haft i snart tre år, men läkare *puh* alltså.
Så skönt för dig, något positivt att hålla fast vid, det där förtroendet du kanske kan bygga vidare. SÅ att du får något slags stöd nu, som kan fungera.
kramar

2014-11-09 @ 14:57:11
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Miss Lyckad

Jag blir så jävla ledsen när jag läser det här. Dels för din skull. Dels för att jag känner igen mig själv i det du skriver. Enda gången 35 är intressant för sjukvården (möjligen) är när det råkar vara siffran på vågen.

När man för första gången i livet inser hur mycket stryk kroppen tar och man faktiskt inser att man behöver hjälp (och ber om det) får man kalla handen. Att bli hemskickad med orden "du behöver gå upp i vikt" och "din kropp är otroligt sliten" hjälper inte mig. Det räcker inte med ett konstaterande, det krävs lite handling också. Om det hade varit så jävla lätt hade jag väl gjort det här för länge sedan...

Prata med din psykolog om hur du känner. Kanske kan han trycka på. Ibland lyssnar läkarna mer på sina kollegor än de gör på mig som patient.

Önskar verkligen att det fanns någon vettig behandling för oss "som varit med ett tag". Kanske är det inte rimligt och tro att man ska bli frisk efter så många år. Men att man kunde få en liten skjuts i rätt riktning igen när man inte klarar av det själv.

Jag blir uppriktigt orolig för dig. 35 i puls är inte att leka med.

Ta hand om dig! Jag vet att det inte är lätt. Men försök.

Kramar i mängder

2014-11-09 @ 19:04:18
URL: http://avoidantpersonality.blogg.se
Postat av: TicTacToe

Håller med ovanstående, att ditt tillstånd är farligt. Blir också irriterad över att man i vissa situationer måste vara den som ska påpeka problemen när det egentligen borde vara de som uppmärksammar dem eller iaf ser till att leta efter dem. Bara detta med att kolla dina värden borde ju vara basic. Det har ju absolut inget att göra med vikten. Förstår dig med att det är väldigt svårt att be om hjälp och särskilt om man har erfarenhet av att inte bli tagen på allvar. Men som "Miss Lyckad" skrev, kan du försöka att ta upp din ätstörningsproblematik med din psykolog?

Har du fått behandling för din ätstörning tidigare? Vad för typ av hjälp tror du att du skulle behöva för att våga börja äta igen?

Sv: Jobbigt att du var så hungrig men att du inte kunde göra något åt det när du var inlagd :/

När man haft ätstörningar länge och pendlat upp och ner i vikt så är det väl så att ämnesomsättningen sätts lite ur spel och kroppen reagerar inte lika snabbt på ändringar i kosten som en frisk person? Jag går ologiskt upp i vikt när jag äter mer hälsosamt och då syftar jag på att när jag lever på tomma kalorier väger jag mindre än när jag äter näringsrikt och det är ju väldigt knepigt.

Jag hoppas att du får hjälp med din ätstörning, detta tillstånd som du är i nu är ju verkligen inte bra både fysiskt eller psykiskt för dig <3
kram

2014-11-10 @ 09:47:43
URL: http://tictactoe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0