Sån kväll

Det finns kvällar när popcorn, lingondricka och oxascand är det enda rätta. Ikväll är en sån kväll. Jag försöker ignorera att jag inte vill leva, att jag ser nästa destruktiva handling bakom hörnet där den sticker ut sin fula näsa.

Kommentarer
Postat av: fanny

<3

2016-08-26 @ 13:46:58
URL: http://nouw.com/blanchettlove
Postat av: Anonym

Och jag undrar, utifrån att även jag har diagnoserna Asperger och add, känner inte du att du sviker din hund? Eller lämnar du det till din partner och "vet" att det inte blir något problem?
(Vi är alla individer, diagnos-kopplingen har sin anledning men jag hinner inte gå in på det).
För mig är min hund Någon som inte själv kan välja om den vill vara med mig eller inte och den är helt beroende av mig, och så länge jag har hen anser jag mig skyldig att prioritera Hen före mig själv i alla lägen som inbegriper destruktiva handlingar. Gäller alla djur men valpar, som präglas så på oss, lite extra tänker jag.
Känner du inte, gentemot vovven om ingen annan, att du behöver försöka med det svåra och mer konstruktiva och använda den hjälp du får, våga testa att utmana allt det du rätt tjurskalligt blundar för och göra tvärtemot vad du brukar? Och om tanken inte slagit dig, vad kan bli värre av att göra annorlunda? Om allt redan är skit menar jag?


Svar: Det är klart. Jag har dåligt samvete konstant. Mina djur prioriteras framför mig i vardagen varje dag. Ja jag har en man som kan ta hand om dom om jag sjunker för djupt ett tag och hade jag inte haft det hade jag inte skaffat djuren. Det är mitt sätt att ta ansvar, jag vet att jag inte 365 dagar om året oavbrutet konstant är så stark att jag ensam klarar att ha djur eller för den delen bo själv. Men ja, jag har dåligt samvete, för djuren, för min man, för mina föräldrar, för vänner.
Jag testar det konstruktiva, 29 gånger av 30 fungerar det. 1 gång av 30 gör det inte det. Den enda gången är allt som syns för andra. Jag har tagit emot hjälp jag tidigare tackat nej till senaste året. Jag har börjat med tre mediciner som jag tar dagligen och en vid behov. Jag har varit villig och två gånger ansökt om en behandling men den är fortfarande i studiestadet och jag har inte passat in i deras mall.

Vad som kan bli värre? Det kan alltid bli värre. Det har jag lärt mig. Det finns alltid en lägre nivå att sjunka till. Jag har också för olika behandlingsmetoder mer specifika saker som jag vet är svårigheter eller hinder och jag har mer än en gång diskuterat med min psykolog om hur man skulle kunna utforma det men just nu har vi inte en bra lösning. Det kan se ut som jag sitter och säger nej, nej nej till allt men så är det inte. Det finns en dialog, det händer saker men jag delar inte med mig av allt.
uppfortsomfan.blogg.se

2016-08-27 @ 10:13:39
Postat av: TicTacToe

<3 Tycker det lät som att du tog hand om dig?

Svar: Försökte. Tufft när ta om hand ger lika mycket ångest som det man försöker ta hand om sig från eller hur jag ska säga.
uppfortsomfan.blogg.se

2016-08-28 @ 10:51:30
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: TicTacToe

Krävdes mycket styrka från dig då att du gjorde det trots den energi det tog att göra det <3

2016-09-02 @ 22:16:46
URL: http://tictactoe.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag blir glad av att höra att du inte delar med dig av allt, missförstå mig rätt. Ibland behöver iaf jag få höra lite av det där andra för att inte fastna i frustration över det jag hör, det ger mig ökad förståelse, även om jag kan tänka att en blogg ofta kan vara ett forum för att få skriva av sig det som inte kommer ut någon annanstans.

På ett sätt vore det ju enklare om det var så att du "bara sa nej till allt", det skulle ju då öka förändringspotentialen 100% om du började säga ja. :) men du har ju tusen och en saker kvar att prova! hittills har du kört ett och samma (eller två) spår och de har ju inte varit spår som varit bra för dig. Att vården är oflexibel och tvingar patienter att passa in sig i den eller falla ur betyder inte att du är hopplös eller ska ge upp. Det betyder inget annat än att landstinget är ineffektivt och illa tjänar sitt syfte. Det kan ju inte få påverka huruvida du lever eller inte, det kan bara inte få den makten. Andra spår kanske inte heller ter sig optimala men dels ändras man ibland utan att veta om det, dels får man ibland slå in på en väg som kan ge en bit av det som man vill åt och försöka glida förbi det som är mindre bra med vägen så gott det går och inte låta det ta fokus. Säger inte att du ska gå i Dbt men som ett ex, är grupp asjobbigt så ge det 3 tillfällen, är allt ändå bara pest och pina så byt grupp, är det fortfarande pest och pina efter 3 ggr så är det förmodligen inget att fortsätta plåga sig igenom men förhoppningsvis har det ändå fört med sig något som ännu mer förståelse för vad man vill ha ochbehöver.

Jag menade inte att trycka på ditt dåliga samvete med min fråga utan undrade om din hund ökade din motivation, om än i form av någon sorts pliktkänsla, att få till saker som ger en chans till långsiktig positiv förändring. (Det är ju sällan samma som det man spontant gör med kortsiktigt perspektiv, tex undvika att få i sig tillräcklig energi eller agera självdestruktivt på annat sätt även om man försöker intala sig att det är enda alternativet för överlevnad just nu).

Och ja det kan alltid bli värre men inte av att släppa in, vara ärlig mot och också samarbeta med personer som visat sig pålitliga. men det låter som att du redan gör det.

2016-09-03 @ 10:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0