Eftersom det jag har att komma med är rätt deprimerande så gör jag såhär idag

När grät du senast och varför?
Den dagen jag var på läkarsamtal, fick vårdintyg och tvingades byta om inför publik. Varför? För att jag var helt slut mentalt. Det är då jag brukar gråta. När jag är trött och frustrerad.
 
Tre saker du avskyr.
Om vi struntar i uppenbara saker som våldtäkt och krig och sådana hemskheter så veck på strumpor, folk som inte lyssnar på det man säger utan gör en egen tolkning och tror att den är rätt, blöta kläder.
 
Hur var du i skolan?
Duktig men rörig. Alltså, jag är smart och greppar fort men tja.. jag har adhd... sitta still, vänta på min tur, ta anteckningar, planera, lämna in i tid, hålla käften.. alla sådana saker har liksom inte riktigt varit min grej. 
 
Vad blir du stressad av?
Krav. Långsamma människor (på alla sätt långsamma, såväl i gångtakt som i hjärnan), tråkigt men sant. Önskar att jag hade bättre tålamod för sånt, folk kan ju inte rå för hur dom är på den fronten.
 
Tre saker du älskar.
Min man, våra illrar och min flodgris. Om vi ser det som uppenbara saker (ja att älska ett mjukdjur är uppenbart i min värld och jag vet inte vad jag skulle göra om han försvann) så älskar jag att läsa, te och att röra på mig.
 
Hur tror du att andra uppfattar dig?
Trött. Det är det jag hört allra flest gånger och konstant under större delen av mitt liv. Mina handbollstränare uppfattade mig som trött, mina lärare på gymnasiet uppfattade mig som trött, vänner har alltid gjort det. Det är inte ett dugg fel, jag har varit konstant trött sedan jag var tretton ungefär. Sedan tror jag nog att rätt många uppfattar mig som rolig och en del som rätt smart. Och lite udda.
 
Hur uppfattar du dig själv?
Intelligent men inte alltid bra på att utnyttja det.
 
 
En situation som du tycker är jobbig/pinsam.
Pinsam vete sjutton. Jag är tvärtemot vad man kan tror rätt obrydd om vad andra tycker om mig och det jag gör så det är inte så mycket som blir pinsamt. Jobbiga situationer finns det nog mer av, typ när jag är på möten där jag är huvudpersonen och det är fler än tja.. en person som närvarar. Eller när jag inte vet hur jag ska göra i en situation för att den är ny. Det blir liksom kaos i huvudet då.
 
När känner du dig som vackrast?
Vacker är inte ett ord jag förknippar med mig själv. Söt möjligen, eller charmig men inte vacker. Jag har inte heller någon ambition att vara vacker, det är liksom inte jag. Men jag tror jag ser bäst ut när jag har på mig kläder jag trivs i och är i en situation där jag känner mig hemma och trygg.
 
Vad skrattade du senast åt?
Sheldon Cooper. Det är mycket Big Bang Theory på kvällarna här och ibland är igenkänningsfaktorn väldigt hög och det är ju alltid kul. Typ att skratta åt sina egna tillkortakommanden fast det är någon annan som säger eller gör saker.
 
Något du funderat mycket över.
Just nu hur mycket snor som ryms i en människa. I övrigt varför i hela friden folk krigar och hur man kan rättfärdiga att döda andra.
 
Tre saker du är rädd för.
För att fortsätta på temat ovan så krig, mänskligheten och att tappa bort min flodgris.
 
Ett yrke du tror att du skulle vara dålig på.
Vad som helst som är monotont och inte kräver tankemöda. Skulle toktröttna efter ungefär två minuter och göra allt jätteslarvigt. Jag vet, jag har testat. Jobb som inkluderar mycket kontakt med människor som tex butikssäljare. Eller.. jag kan ju vara trevlig men jag vet också att min toleransnivå för jobbiga och korkade människor är lite för låg för att jag skulle vara bra i längden.
 
Slutligen ett yrke du tror att du skulle vara bra på.
Det mesta som har med djur att göra. Folk brukar säga att jag har bra hand med djur och jag trivs väldigt bra i deras närhet. Jag tror också att jag skulle kunna vara en duktig lärare men det är något jag absolut inte vill bli. Jag kan, när jag anstränger mig, vara väldigt pedagogisk och är bra på att tänka utanför ramarna och förklara på annrolunda sätt och jag är bra på konstruktiv kritik samt konstruktivt beröm. 
 

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Gud vad jag känner igen mig i de flesta av dina ord. Långsamma människor kan göra mig helt galen minst sagt!! Fattar inte hur vissa kan vara så sega och tänka på ett svar i fem minuter innan de svarar, eller de där som rör sig i slowmotion... Aaaahhhhh. Jag är toksnabb i allt jag gör och har såå svårt att förstå hur det fungerar att vara seg :P

Och det där med nya saker, jaa.. Jag oroar mig för minsta småsak, typ åt vilket håll jag ska öppna en dörr, vart saker finns i en ny affär osv. Finns så mycket som rör sig i huvudet!

Svar: Haha ja alltså. Jag hade någon sysselsättningsgrej som var fyra kurstillfällen på en 4h-gård. I gruppen var det mestadels folk med diverse psykiska problem som depression och borderline (gissar jag på, dom verkade "normala" men sjuka eller hur man ska säga) och så var det en tjej som var.. låt oss säga utvecklingshämmad. Hon var mentalt och förståndsmässigt på en tioåringsnivå kanske. I dom flesta avseenden i alla fall och den här tjejen fastnade bums för mig och ville vara med mig konstant och jag är ju trots allt rätt snäll så jag hade ju inte hjärta att be henne gå någon annan stans men jag måste erkänna (och skämmas lite för det för så ska man inte känna) att jag höll på att bli galen av att ha henne hängande runt mig för..ja alltså nivån på konversationerna var så låg och så seg och hon kunde inte dra slutsatser ens i närheten av vad jag kan så det blev liksom.. tja typ lärare/elev eller vuxen/barn relation och det kan göra mig knäpp.
Det är dessutom en rätt dålig egenskap att ha, att bli trött och irriterad på folk som är långsamma eller mer trögtänkta när man råkar vara intelligentare än merparten av befolkningen=P
uppfortsomfan.blogg.se

2016-03-15 @ 17:31:47
URL: http://Nouw.se/naatly
Postat av: Cecilia Hansen

Känner oxå igen mej mycket i inlägget,saknar tålamod, vill att saker ska ske snabbt-helst redan igår ;)

2016-03-16 @ 15:53:32
URL: http://ceciliahastochnu.se/
Postat av: Amanda CL

kramar

sv: :) får se hur ofta jag kommer använda de här jeansen, tycker det är snyggt med både byxor och jeans men ja

kram

2016-03-16 @ 20:05:09
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Anonym

Är du utbildad till något yrke eller har nån högskoleexamen?

Svar: Nej. Jag påbörjade en utbildning direkt efter gymnasiet men avslutade efter två månader eftersom jag mådde för dåligt. Jobbade sedan ett knappt år innan jag sjukskrevs. Det var ett helt okvalificerat jobb så jag har egentligen ingenting att skriva i ett eventuellt cv mer än några utbildningar inom handbollen.
uppfortsomfan.blogg.se

2016-03-17 @ 02:22:26
Postat av: Tankar och tok

Blir ändå lite glad över att du kan se dina positiva egenskaper fast du har det tufft.
Känner igen mig i en hel del av det du skrivit. Särskilt irritationen när folk tolka det man säger/inte säger lite som de själva vill

Svar: Det är lite grejen med mig. Jag har faktiskt ett helt okej självförtroende men noll självkänsla. Jag vet att jag kan en del saker, faktiskt är bra på dom. Jag vet att jag är smartare än merparten av befolkningen, att jag är en jävel på att baka och laga mat samt har väldigt bra hand med djur. Till exempel.
uppfortsomfan.blogg.se

2016-03-18 @ 09:43:10
URL: http://tankarochtok.blogspot.se/
Postat av: TicTacToe

Bra att du kan se dina positiva sidor också :)

2016-03-18 @ 21:43:28
URL: http://tictactoe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0